Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd uveril Roháčovi. V prípade vraždy podnikateľa zbavil viny Hatvaniho
Zdielať na

Súd uveril Roháčovi. V prípade vraždy podnikateľa zbavil viny Hatvaniho

BUDAPEŠŤ / Súd v Budapešti zbavil viny Istvána Hatvaniho odsúdeného za vraždu kontroverzného maďarského podnikateľa. Na slobodu mu pomohlo priznanie Jozefa Roháča, že podnikateľa zabil on. Ďalší dvaja odsúdení vrátane objednávateľa zostávajú za mrežami.

V Maďarsku vyvrcholilo pojednávanie, v ktorom vystupuje ako hlavný svedok Jozef Roháč. Ten sa v súdnej sieni nakoniec neobjavil. Prítomní boli iba dvaja odsúdení, ktorí si odpykávajú dlhoročné tresty za vraždu miestneho podnikateľa. 

Objednávateľ násilného činu vypovedal z bezpečnostných dôvodov prostredníctvom telemostu. K tejto vražde sa však nedávno priznal práve Roháč. Tvrdí, že všetcí potrestaní boli odsúdení neprávom. "Včera boli predložené nové dôkazy s ktorými som sa zatiaľ nemal možnosť oboznámiť. Súd to ale nebral na vedomie," vraví obhajca Portika István Szikinger. 

Nové dôkazy získali počas odpočúvania Roháčovho telefónu v maďarskom väzení. Podľa obžaloby sa mal snažiť ovplyvňovať svedkov, aby potvrdili jeho verziu o vražde. Advokát jedného z odsúdených však tento dôkaz spochybnil. "Pán Roháč nepotreboval falošné výpovede, svedkov len žiadal, aby si spomenuli, čo sa v tej dobe skutočne stalo," dodal obhajca Szikinger. 

Dodnes nie je úplne jasné, či Roháč zločin naozaj spáchal, alebo ide z jeho strany o pomoc bývalým kumpánom.  

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy