Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Zlodeji vykradli v Košiciach zlatníctvo. Zvládli to za neuveriteľnú minútu
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Zlodeji vykradli v Košiciach zlatníctvo. Zvládli to za neuveriteľnú minútu

KOŠICE / Nepríjemne prekvapenie čakalo na majiteľa zlatníctva v najväčšom nákupnom centre v Košiciach. Valentínske ráno mu znepríjemnili piati lupiči s kuklami na hlavách. Škody bude počítať pravdepodobne v stovkách tisíc eur.

Piati maskovaní muži vchádzajú do predajne a s dlhými kladivami rozbíjajú vitríny. Do tašiek si vkladajú tovar, pre ktorý si prišli. Celé to trvá asi minútu. "Nám prišla informácia z nášho záznamu, že bolo násilne vniknutie do priestoru. Hneď sme informovali SBS, ktora reagovala," vraví majiteľ zlatníctva Peter. 

V čase krádeže bolo nákupné centrum uzavrete, strážila ho bezpečnostná služba. Páchatelia sa dnu dostali cez vchod, ktorý je iba pár metrov od zlatníctva.Cela lúpež sa odohrala okolo 2:00 hodiny nadránom.

​Zlodeji mali podla všetkého dobre premyslenú stratégiu. Kým 4 rozbíjali výklad, jeden čakal pred vchodom a situáciu kontroloval. Podla informácií televízie JOJ mali na parkovisku zaparkované dve vozidla. "Vyšetrovateľ policajného zboru vykonáva prvotne neodkladne procesne úkony," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Maskovaní muži zrejme presne vedeli, čo cenné si z predajne chcú vziať. "Zlato, diamanty a drahé hodinky. Hodnotu vám zatiaľ neviem povedať, ale určite nebude mala," povedal Peter. Podľa informácií z prostredia vyšetrovania by to mohlo byť až 300 tisíc eur. Konkrétne informácie však policajti zatiaľ neuvádzajú. "Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť," dodala Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy