Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vodič osobného auta skončil pod kolesami kamióna. Pomoc už bola zbytočná
Zdielať na

Vodič osobného auta skončil pod kolesami kamióna. Pomoc už bola zbytočná

ZEMIANSKA OLČA / Tragická nehoda sa stala predpoludním na ceste I. triedy medzi obcami Trávnik a Zemianska Olča v Komárňanskom okrese. Vodič osobného auta vrazil do kamióna. Pomoc už bola zbytočná.

"Rýchlo som reagoval, ale on ako by som to povedal po slovensky, on nebrzdil. Sedem kilometrov som mal ešte do vykládky, on mi tam ale vošiel do cesty," uviedol vodič kamióna. Vodič modrého Seatu z ničoho nič vošiel do protismeru, rovno pod kolesá prichádzajúceho kamiónu. 

​Bulhar viezol v kamióne hliníkové prúty zo Španielska do firmy v Komárňanskom okrese. Na vykládku ale nedorazil. Obe vozidlá sa zvalili do priekopy. Cudzincovi z kamióna pomohli vyjsť z kabíny vodiči, ktorí okamžite zastali pri mieste nehody.
"Za ním išli aspoň tri - štyri autá a za mnou tiež tri – štyri kamióny, potom zastali," priblížil vodič kamióna. 

"V osobnom vozidle sa nachádzala jedna zakliesnená osoba, ktorá bola pomocou hydraulického náradia vyslobodená," vysvetlil veliteľ zásahu Jozef Dutko. Za volantom Seatu prišiel o život 62 ročný muž z Iže, zranenia, ktoré utrpel, boli nezlučiteľné so životom. Dôvod, prečo na rovnej suchej ceste prešiel do protismeru, kde sa zrazil s kamiónom, budú prešetrovať policajti a aj znalec z odboru dopravy.


Bulharský kamionista sa na tejto ceste nemal kde vyhnúť, zvažoval aj to, že vojde do protismeru, tam prichádzali neustále autá."Išiel veľmi rýchlo a vôbec nezabrzdil, ja som brzdil, ale neviem, nič som s tým nevedel robiť," dodal vodič kamióna. "Polícia okolnosti tejto tragédie vyšetruje ako prečin usmrtenia," informovala o prípade krajská hovorkyňa polície Renáta Čuháková.  

Kamión skoro zaparkoval v motoreste. Viac sa dozviete vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy