Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Život študentky (17) vyhasol v železničnom tuneli. Rušňovodič už nestihol zabrzdiť
Zdielať na

Život študentky (17) vyhasol v železničnom tuneli. Rušňovodič už nestihol zabrzdiť

BANSKÁ BYSTRICA / Len 17-ročná školáčka prišla o život v noci v Banskej Bystrici. Zo zatiaľ neznámych príčin dievčinu zrazil rýchlik. Stalo sa to v jednom z tunelov na trati v meste. Čo robila tínedžerka sama na koľajniciach, zisťujú železniční policajti.

Nešťastie sa stalo v tuneli v Banskej Bystrici, čo tam tínedžerka robila nevedno. Rýchlik zo Žiliny ešte pred vstupom do tunela trúbil. Dievčinu v koľajisku si rušňovodič síce všimol, no aj napriek zatiahnutým brzdám už rozbehnutý rýchlik zastaviť nestihol. "Vlak trúbil a brzdil, bolo cítiť, že dlho brzdil. Zrazu sme len zastali v tuneli a nevedeli sme čo sa deje," opísali udalosti cestujúci. 

Rýchlik zo Žiliny do Zvolena bol v sobotu večer plný cestujúcich. Uviazli v tuneli, vlak sa ďalej pohnúť nemohol. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Mladej žene sa už žiaľ pomôcť nedalo. "Osobný vlak idúci od Žiliny na Banskú Bystricu z doposiaľ nezistených príčin zrazil osobu, ktorá utrpela zranenia nezlúčiteľné so životom," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Rodiny s deťmi, ale aj lyžiari vracajúci sa z výletu, ktorí cestovali do Banskej Bystrici vystúpili, po trati a potom dolu strmým zrázom prešli až k hlavnej ceste. Tí, ktorí cestovali.

Polícia zistila, že obeťou vlakovej nehody je iba 17-ročná študentka z Banskej Bystrice. Zatiaľ nie je známe, či si cez tunel chcela skrátiť cestu domov, či išlo o nešťastnú náhodu alebo úmysel. Policajti okolnosti vyšetrujú a začali trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy