Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Počas medzinárodnej akcie zadržala NAKA na Slovensku skupinu, ktorá obchodovala s liekmi na potenciu
Zdielať na

Počas medzinárodnej akcie zadržala NAKA na Slovensku skupinu, ktorá obchodovala s liekmi na potenciu

ZÁPADNÉ SLOVENSKO / Organizovaná zločinecká skupina predávala po Európe nelegálne lieky na mužskú potenciu. Policajti ju rozbili počas medzinárodnej akcie s krycím názvom "BOSSANOVA". Zasahovali vo Francúzsku, v Nemecku, v Poľsku a v Česku. Na západnom Slovensku pri nej NAKA zadržala siedmych ľudí.

O väzbe troch z nich v sobotu rozhodoval Okresný súd v Trnave. Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o bývalého policajta zo Serede, Juraja F., syna galantského sudcu a Marcela M. z Malženíc. Policajná akcia prebiehala v okrese Trnava, v Galante a v Šali. "Počas piatich domových prehliadok policajti zaistili rôzny dôkazový materiál, okrem mobilov, listín, počítačov, USB nosičov, platobných kariet aj takmer tisícku rôznych tabliet," uviedla hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová.

​Organizovaná skupina mala nelegálne predávať lieky na podporu potencie. V nich sa nachádzala látka, ktorá je prísne viazaná na lekársky predpis. Všetko mali dobre premyslené a zorganizované. Cudzinci si mali od nich tieto lieky objednávať cez internet a následne ich rozposielať nielen po Slovensku, ale aj do nemecky hovoriacich krajín.

Skupina ich na našom území mala aj uskladňovať a potom ďalej distribuovať. Táto nelegálna činnosť im mala podľa informácií TV JOJ vynášať státisíce eur. Za zločin neoprávneného obchodovania s liekmi a za zločin neoprávneného podnikania im teraz hrozí až 8 rokov za mrežami.

Polícia krátko pred voľbami musela riešiť prípad volebnej korupcie. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy