Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vážna nehoda na Záhorí. Vodič narazil do stromu, z cesty zišiel bez akéhokoľvek brzdenia
Zdielať na

Vážna nehoda na Záhorí. Vodič narazil do stromu, z cesty zišiel bez akéhokoľvek brzdenia

ZÁHORIE / Pravdepodobne zdravotné problémy zapríčinili nehodu na Záhorí. Pri obci Borský Svätý Jur skončilo auto mimo cestu. Bol v ňom len vodič, ktorého do nemocnice previezol vrtuľník.

Vodič pri vjazde do ľavotočivej zákruty zišiel mimo cestu a narazil do stromu, ktorý následne spadol na auto. "63-ročný vodič na aute Huyndai išiel smerom od obce Borský Svätý Jur do časti Tomky. Z nezistených príčin na rovnom úseku cesty zišiel plynulo mimo cestu vpravo v smere jazdy do priekopy, kde prednou časťou auta narazil do stromu," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

​Vodič bol v aute sám. S autom zišiel z cesty bez akéhokoľvek brzdenia. Krátko na to prišli na miesto všetky záchranné zložky. Pri náraze do stromu utrpel vodič rôzne zranenia. Na pomoc mu letel aj záchranársky vrtuľník.

Ten pristál na ihrisku v obci, kam zraneného muža previezli pozemní záchranári. "Lekárka mu doplnila ďalšie potrebné vyšetrenie, záchranári ho preložili na palubu vrtuľníka a s podozrením na cievnu mozgovú príhodu bol pacient letecký transportovaný do Fakultnej nemocnice v Trnave," vyjadrila sa hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Podľa predbežných odhadov sa muž bude zotavovať asi 6 týždňov. Práve jeho náhle zdravotné komplikácie sa mohli podpísať aj pod nehodu. Vyšetrovanie okolností tejto dopravnej nehody ešte polícia neukončila. Známa nie je ani jej presná príčina.

15 rozbitých áut zablokovalo diaľnicu D10 na severe Česka. K nehode došlo pri obci Svijany. Haváriu zrejme zapríčinil dym z horiacich pneumatík. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy