Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd so sýkorovcami pokračuje, o Holubovej vražde vypovedal aj Mikuláš Černák
Zdielať na

Súd so sýkorovcami pokračuje, o Holubovej vražde vypovedal aj Mikuláš Černák

BANSKÁ BYSTRICA: V banskobystrickej väznici dnes pokračoval rozsiahly proces so siedmimi členmi skupiny sýkorovcov. Okrem Róberta Lališa sa obžaloba týka napríklad aj Alojza Kromku a Jozefa Roháča. Dobehla ich pomerne divoká minulosť. Jedným z bodov obžaloby je vražda Róberta Holuba z roku 1997. O jej pozadí hovoril Mikuláš Černák.

Do Banskej Bystrice priviezli Černáka vypovedať ako svedka. Za múry väznice sa verejnosť bežne nedostane. Proces so sýkorovcami sprevádzajú sprísnené opatrenia. Na doživotie odsúdeného bossa Mikuláša Černáka priviedli ozbrojení kukláči s putami na rukách.

Rozsiahlo, takmer celý deň rozprával Černák o tom, ako si objednal vraždu Róberta Holuba. Bolo až 5 pokusov o jeho likvidáciu. Prvýkrát sa do Košíc ani nedostali, lebo ich cestou kontrolovali policajti. Holub prežil streľbu na košickej benzínke aj v bratislavskom hoteli, podľahol až streľbe na bratislavskom ARO. Strelcom bol podľa Černáka Jozef Roháč, ktorému zaplatil 500 tisíc korún.

Prokurátor hovorí: "On sa k tomu aj priznal a uzavrel za to aj dohodu o vine a treste."

A Černák nie je jediným, kto proti sýkorovcom svedčí. O Holubovej poprave už hovoril na súde aj Juraj Bilík alias Čapatý, kedysi pravá ruka mafiánskeho bossa Róberta Lališa. Potvrdil, že práve on kupoval rebrík, po ktorom Roháč vyliezol na strechu nemocnice a tam dokonal Holubovu popravu.

7 obžalovaných členov mafiánskej skupiny čelí rozsiahlej obžalobe. Ide o 8 vrážd, aj nedovolené ozbrojovanie. Sýkorovci podľa prokurátora zhromaždili rozsiahly arzenál zbraní, medzi iným aj 85 kíl plastickej trhaviny.

Zložitý a rozsiahly proces so sýkorovcami trvá už dlho:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy