Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zbesilá policajná naháňačka pri Krompachoch: Opitý vodič sa postaral o dva trestné činy
Zdielať na

Zbesilá policajná naháňačka pri Krompachoch: Opitý vodič sa postaral o dva trestné činy

SPIŠ / Krompašan Rado sa tamojším policajtom postaral o rušnú službu. Začalo sa to pokusom o bežnú cestnú kontrolu, ktorá by sa skončila radovým zadržaním. Za volantom bol opitý.

Policajti chceli muža zastaviť a skontrolovať mu doklady. Namiesto toho muž dupol na plyn a odbočil do bočnej uličky. Potom sa začala policajná naháňačka. Policajti rýchlo nasadli do auta a začali Seat prenasledovať. Trasa zbesilej jazdy viedla okolo železničnej stanice, cez osadu na Družstevnej ulici a na konci mesta vodič zamieril na obec Richnava.

"Približne 500 metrov pred miestnou osadou v obci Richnava opitý vodič svoju jazdu nezvládol. V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy dostal s vozidlom šmyk, v šmyku prešiel s vozidlom do protismeru a potom pod úroveň cesty, kde narazil do betónového múru," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Pár okamihov po nehode už pri vaku brzdilo policajné auto. Vodiča našli v aute, ten bol ale v bezvedomí. Policajná hliadka musela rýchlo konať, z auta sa totiž valil dym. Preto volali hasičov aj záchranárov. "Vodič sa po chvíli prebral a snažil sa nastúpiť do havarovaného vozidla. Vodič však na výzvy, aby upustil od konania nereagoval, kládol aktívny odpor, preto policajti použili donucovacie prostriedky, aby mu v konaní zabránili," povedala Mésarová.

Rado sa pri nehode zranil iba ľahko. Ošetrili ho záchranári, ktorí ho potom previezli do nemocnice. No namiesto pokoja Krompašan v sanitke chytil druhú vlnu agresivity. "Počas prevozu na lekárske vyšetrenie do nemocnice vo vozidle rýchlej zdravotnej pomoci fyzicky napadol policajta, ktorý vykonával eskortu jeho osoby," dodala Mésarová.

Do policajta kopal a so záchranármi nespolupracoval. Muž, ktorý nafúkal vyše dve promile, sa tak postaral o dva trestné činy. Obvinený je z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vyšetrovateľ tiež pracuje na obvinení z útoku na verejného činiteľa.

Celú naháňačku si môžete pozrieť v priloženom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy