Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ženu po zrážke s vlakom odhodilo vedľa koľajiska. Aj napriek zraneniam, stihla ešte telefonovať
Zdielať na

Ženu po zrážke s vlakom odhodilo vedľa koľajiska. Aj napriek zraneniam, stihla ešte telefonovať

TEPLIČKA NAD VÁHOM / 67-ročná pani Marta zo Žiliny zalarmovala všetky záchranné zložky. Podľa železničiarov sa v sobotu večer pohybovala v miestach, kde by určite nemala byť. V katastri dediny Teplička nad Váhom ju zrazil vlak.

Pri nehode s vlakom staršiu ženu odhodilo vedľa koľajníc. Hoci bola zranená a otrasená, našťastie ešte stihla mobilom zatelefonovať svojej dcére, ktorá okamžite privolala pomoc. "V obvode železničnej dráhy v obci Teplička nad Váhom za doposiaľ nezistených okolností došlo k zachyteniu 67-ročnej ženy, doposiaľ nezisteným vlakom," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. Hasiči spolu s policajtmi hneď začali prehľadávať okolie železničnej trate.

Zistili však, že ju zrejme nezachytil vlak na hlavnej trati. Hasiči objavili nevládnu dôchodkyňu na násype koľajníc, ktoré vedú do železničného prekladiska a zriaďovacej stanice vlakov. "Vyslali sme k nej záchranárov, tí ju ošetrili a s poraneniami horných končatín previezli do nemocnice. Počas prevozu bola pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Prípadom sa zaoberá aj žilinská polícia. "Poverený policajt začal v prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," dodala policajná hovorkyňa Jana Balogová.

"Následkom udalosti bolo zmeškaných 6 vlakov osobnej dopravy," vyjadril sa  hovorca ŽSR Michal Lukáč. Nehoda teda spôsobila nemalé meškanie vlakov. Podstatné ale určite je, že Marta prežila.

​K tragickej nehode na železničnom priecestí došlo aj pred pár dňami. Vyhasli dva životy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy