Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Štefana ťahal za autom takmer dva kilometre. Prokurátor žiadal za brutálnu vraždu doživotie
Zdielať na

Štefana ťahal za autom takmer dva kilometre. Prokurátor žiadal za brutálnu vraždu doživotie

TRENČÍN / V auguste minulého roka sa neďaleko Myjavy stala mimoriadne brutálna vražda. Dôchodca tam tyčou napadol suseda. Potom ho vláčil za autom po lese a nakoniec ho hodil do močiara. Vraha, u ktorého našli aj viacero nelegálne držaných zbraní, v utorok eskortovali na súd.

65-ročný Ján podľa obžaloby zniesol svojho 35-ročného suseda zo sveta mimoriadne brutálnym spôsobom. Najskôr ho udrel tyčou po hlave a neprestával, ani keď ležal na zemi. Potom, ako stratil vedomie, ho priviazal o lano a pripol k autu."Prešiel poškodenému kolesom dvakrát po hlave, nasadol do vozidla, s úmyslom roztrhať poškodeného," priblížil prokurátor z Krajskej prokuratúry Trenčín. 

Štefana ťahal za autom po lesných cestách takmer dva kilometre. Potom jeho telo hodil do močiara v lese. "Podobalo sa to na útok mafiánskych skupín 90-tych rokov. Považujem to za brutálny útok," reagoval prokurátor. "Som vinný, je mi to ľúto," vyhlásil obžalovaný. 

Podľa obžalovaného útoku predchádzali vzájomné, niekoľkoročné spory. "Nastal ten cirkus preto, lebo som mu nešiel robiť bieleho koňa a sadiť marihuanu medzi stromy a kukuricu," hájil sa obžalovaný. 

Obžalovanému hrozilo doživotie. Nakoniec mu súd vymeral oveľa miernejší trest. "Za to sa odcudzuje na úhrnný trest odňatia slobody 20 rokov," rozsúdil predseda senátu. "Jednoznačne sa konštatuje nebezpečnosť obžalovaného pod vplyvom alkoholu pre spoločnosť a jeho resocializačná prognóza je nepriaznivá," oponoval prokurátor. 

Aj preto nebol prokurátor s rozsudkom spokojný. Pre obžalovaného žiada doživotie a odvolal sa. Predseda senátu naopak tvrdí, že doživotie uložiť nemohol."Znalec nevylúčil možnosť nápravy, takže neboli splnené podmienky na doživotie," uzavrel predseda senátu. 

Prípad brutálnej masakry je u konca. Vraha zo Spišských Vlachov poslali za mreže: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy