Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nedokázali sa už pozerať, ako sused neustále bije svoju ženu (67). Zavolali na neho políciu
Zdielať na

Nedokázali sa už pozerať, ako sused neustále bije svoju ženu (67). Zavolali na neho políciu

HUMENNÉ / Jedna modrina sa ešte nezahojila a už mala ďalšiu. Takto opisujú 67-ročnú ženu susedia, ktorí sa na jej trápenie už nemohli pozerať. Hoci ich často prosila, aby nevolali políciu, po poslednej bitke od jej partnera sa rozhodli konať.

"To sa nedá ani povedať, ako ju bil. Celá modrá bola, rebrá väčšinou mala dolámané," vraví svedkyňa. Susedia tvrdia, že 67-ročnej žene už pomáhali neraz. No vždy ich prehovárala, aby nevolali políciu. "Každý jeden sused dosvedčí, že ako on ju bije. To je zviera, ešte horšie ako zviera." vraví svedkyňa. 

Posledné dva roky však videli ženu s modrinami čoraz častejšie. Po poslednej bitke sa rozhodli oznámiť to na polícii. Privolaní záchranári previezli ženu s viacerými zraneniami do sninskej nemocnice. "Pacientka mala podliatiny na tvári, krku a v driekovej oblasti. A opuch ľavej hornej končatiny," informovala hovorkyňa záchranárov Jana Galera Matúšová. 

Muža (60) policajti po tomto incidente umiestnili do cely policajného zaistenia. "Humenský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 60-ročnému mužovi za zločin týranie blízkej a zverenej osoby," uviedol policajný hovorca Igor Pavlik. 

"Kvôli alkoholu nie, proste pre maličkosti ju bil. Napríklad, že nedala tú vec, tak ako on si prial. Alebo jej niečo z ruky vypadlo, ja neviem, tak ako v domácnosti, veď to je staršia pani," pokračuje svedkyňa. Obyvatelia bytovky spravili to, čo považovali za správne. No zhodujú sa na tom, že viac pre ženu urobiť nevedia.

"Nemôžeme sa my do toho miešať, kým sa ona sama nerozhodne. Veď má ešte prečo žiť," myslí si svedkyňa. "Obvinený zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Humenné vzatý do väzby, na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," vyjadrila sa hovorkyňa súdu Ivana Petrufová. 

Obvinený voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy