Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodinná tragédia sa skončila smrťou. Syn, ktorý mal bodnúť otca, sa dnes postavil pred súd
Zdielať na

Rodinná tragédia sa skončila smrťou. Syn, ktorý mal bodnúť otca, sa dnes postavil pred súd

TREBIŠOV / Muž (33) bodol kuchynským nožom svojho 57-ročného otca. Ten útok neprežil. Rodinná tragédia sa stala ešte v nedeľu. Muža policajti zadržali a v cele strávil tri noci. V stredu sa postavil pred sudcu okresného súdu v Trebišove.

Jozefa (33) priviezla dopoludnia na súd policajná eskorta. Muž čelí obvineniu zo zabitia svojho otca. Incidentu podľa polície predchádzala hádka, ktorá vyvrcholila až fyzickým útokom. "33-ročný muž vlastnou fyzickou silou vytlačil poškodeného, 57-ročného otca z vnútorných priestorov domu na terasu, kde ho ostrou časťou noža bodol do oblasti stehna," opísala udalosti Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Počas incidentu sa v dome nachádzala aj manželka obete, ktorá privolala pomoc. Záchranári Vladimíra v kritickom stave previezli do nemocnice, kde žiaľ ešte v ten deň zomrel. "Policajti udalosť na mieste dôkladne zadokumentovali, stopy aj nôž zaistili a zaslali na expertízne skúmanie," informovala Lenka Ivanová.

​33-ročný muž po útoku z miesta ušiel. Policajti ho zadržali v susednom okrese, v obci Lastomír. Po troch dňoch, ktoré strávil v policajnej cele, sa postavil pred súd. Jozef, ktorý je obvinený zo zabitia svojho otca, ide do väzby. Dnes o tom rozhodol sudca okresného súdu v Trebišove. "Sudca okresného súdu Trebišov pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby, akceptoval dôvody prokurátora. Dôvodom je, aby neušiel. Obvinený proti rozhodnutiu nepodal sťažnosť," povedal prokurátor. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 9 až 12 rokov," dodala Lenka Ivanová. 

Podľa toho, čo sme sa dnes dozvedeli, má obvinený muž za sebou veľmi pestrú minulosť. V zahraničí bol totiž až sedem krát súdne trestaný. Jeho mladší brat nám ale mimo kameru povedal, že otca zabiť nechcel. Vraj išlo len o nešťastnú náhodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy