Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia v úvode roka. Po predchádzajúcej hádke zabil syn svojho otca
Zdielať na

Tragédia v úvode roka. Po predchádzajúcej hádke zabil syn svojho otca

Archívna reportáž

Po rodinnej dráme skončil otec (55) v cele. S nožom v ruke sa mal vyhrážať synovi:

TREBIŠOV / Rok 2020, ktorý sa ešte iba pomaličky rozbieha, priniesol hneď vo svojom úvode tragédiu v jednej z trebišovských rodín. V rodinnom dome v Trebišove po predchádzajúcej hádke 33-ročný syn bodol kuchynským nožom svojho 57-ročného otca. Muž zraneniam v nedeľu 5. januára podvečer podľahol.

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Na tiesňovú linku sa ešte v nedeľu krátko po 13. hodine obrátila žena, ktorá útok nahlásila. Incidentu mali predchádzať obojstranné slovné roztržky, ktoré vyústili do fyzického konfliktu.

"33-ročný syn vzal kuchynský nôž, za pomoci fyzickej sily vytlačil poškodeného, 57-ročného otca, z vnútorných priestorov domu na terasu, a tam ho ostrou časťou noža bodol do oblasti stehna," informovala o incidente krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Na miesto sa ihneď dostavili policajti, no podozrivý muž sa už na mieste činu nenachádzal. Okamžite bolo preto po ňom vyhlásené pátranie.

Poškodeného muža prevzali do svojej opatere záchranári a policajti miesto udalosti dôkladne zadokumentovali, stopy i kuchynský nôž zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Neskôr vo večerných hodinách 57-ročný Trebišovčan, žiaľ, svojim zraneniam podľahol. 

Trebišovčana Jozefa, ktorý zaútočil nožom, policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu zabitia a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. "Podozrivý 33-ročný muž bol zadržaný a obmedzený na osobnej slobode krátko pred 2. hodinou ráno michalovskými „PMJ-čkarmi“ v obci Lastomír," priblížila Ivanová. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na deväť až 12 rokov.

Družke mal na krk priložiť nôž a vyhrážať sa zabitím. Profesionálny vojak mal byť pod vplyvom alkoholu. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy