Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická večerná nehoda. Pri čelnej zrážke vyhasli životy oboch vodičov
Zdielať na

Tragická večerná nehoda. Pri čelnej zrážke vyhasli životy oboch vodičov

PIEŠŤANY/DRAHOVCE / V utorok vo večerných hodinách došlo k tragickej autonehode v okrese Piešťany, ktorá sa stala osudnou pre vodičov oboch vozidiel. Tých museli po zrážke vyslobodiť až hasiči.

V utorok večer približne o pol ôsmej došlo k čelnej zrážke dvoch vozidiel. K nehode došlo na ceste medzi Piešťanmi a obcou Drahovce. ​Jedno z vozidiel prešlo zo zatiaľ neznámych príčin do protismeru, následkom čoho sa zrazilo s protiidúcim vozidlom.

V oboch autách sa v čase nehody nachádzali len vodiči. 26 ročný mladík sa večer vracal domov do obce Banka a podla všetkého mal poriadne naponáhlo. V okamihu však stratil kontrolu nad riadením, následkom čoho došlo ku čelnej zrážke.

Obaja zostali po zrážke vo vozidlách zakliesnení, vyslobodiť ich museli až hasiči. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že v každom aute sa nachádza jedna osoba. Pomocou vyslobodzovacieho zariadenia boli osoby vystrihnuté z jedného aj druhého vozidla a boli naložené do sanitných vozidiel," priblížil veliteľ zásahu Martin Piškula. 

Oboch vodičov, vo veku 26 a 45 rokov, žiaľ, táto nehoda stála život. "Žiaľ, nehoda mala mimoriadne tragické následky. Jeden pacient utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Druhý muž zomrel počas prevozu do nemocnice," potvrdila Alena Krčová z operačného strediska ZZS. 

O sile nárazu svedči pohlaď na zdemolované auta. Tachometer na jednom z nich sa zastavil na rýchlosti 100 km/h.

Policajti cestu pre tragickú dopravnú nehodu uzavreli na vyše tri hodiny. Zaujímať ich bude najmä to, prečo mladý vodič prešiel náhle do protismeru. "Príčiny tragickej nehody polícia vyšetruje, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie z prečinu usmrtenia. Do konania pribral znalca z odboru cestnej dopravy a nariadená bola pitva," informovala krajská hovorkyňa polície Martina Kredatusová. 

Pri tragickej nehode zachytilo auto chodca. Zraneniam na mieste podľahol: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy