Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prípad dobitého Adama v bratislavskom klube: Reportér TV JOJ sa s chlapcom a jeho matkou stretol osobne
Zdielať na

Prípad dobitého Adama v bratislavskom klube: Reportér TV JOJ sa s chlapcom a jeho matkou stretol osobne

BRATISLAVA / Bránil si priateľku a skončil zbitý v nemocnici. Incident sa odohral ešte cez víkend v centre hlavného mesta. Reportér TV JOJ Andrej Zavřel sa s 19-ročným zbitým DJ-om a jeho matkou stretli osobne. Porozprávali nám, čo sa v osudnú noc stalo. Nevyhli sa ani slovám, že mesto je nebezpečné a Bratislava potrebuje zvýšiť bezpečnosť.

Celý konflikt sa mal začať ešte v klube na námestí SNP, kde Adam hral ako DJ. Podľa jeho slov si tam zastal priateľku, ktorú mal Richard viackrát obťažovať. Adam s priateľkou sa rozhodli odísť z klubu domov. Zbalili si veci a vyšli z podniku von. Tam mal čakať Richard, ktorý sa do Adama mal pustiť. Zhodiť ho na zem a viackrát päsťami udrieť do hlavy a do tváre. 

"Ani som si ho nevšimol keď som vychádzal von. Ja som chcel ísť iba do taxíku a ísť domov aby sa to celé skončilo a išiel som spať. Lenže opak bol pravdou a skončilo to takto ako to skončilo," vyjadril sa napadnutý Adam. 

Oslovili sme aj klub, kde Adam hral a konflikt začal.

Stanovisko klubu:

"Bitka na ulici trvala podľa svedkov asi 40 sekúnd. Nebol moc čas zasiahnuť. SBS nemá právo zasahovať na ulici, pretože automaticky sa stáva civilným účastníkom konfliktu, prípadne trestného činu. Adam ani raz nepožiadal klub o pomoc. Napríklad odísť zadným vchodom alebo počkať v klube na bezpečnom mieste. Stojíme si za tým, že sa mohol následnému konfliktu pred klubom vyhnúť, ale nič preto neurobil. Skôr naopak, išiel mu naproti."

 Adam zostal po útoku zranený a mal viaceré poranenia hlavy, s ktorými skončil nakoniec v nemocnici. "Mám fraktúru nosa, kde je dislokácia 2mm. Mám pomliaždenú lícnu kosť a mám zlomený zub. Zlomenú pravú prednú jednotku. Cítil som sa veľmi malátne bolo mi na odpadnutie," opísal zranenia Adam. "V prvom rade som rozmýšľala, či je v poriadku či nebude mať nejaké vnútorné zranenia alebo nejaký edém mozgu," vyjadrila sa matka Adama.

​Celý incident neskôr opísala na sociálnej sieti. Jej status zdieľali a videli tisícky ľudí. Medzi nimi aj svedkovia, čo bitku videli. Rodina podala na Richarda, ktorý mal Adama napadnúť, trestné oznámenie. "Vo veci sa v súčasnosti intenzívne vykonávajú všetky potrebné procesné úkony, ktorých cieľom je prípad objasniť. Aby nedošlo k zmareniu prebiehajúceho vyšetrovania, nie je možné o prípade bližšie informovať," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. "Toto je už absolútne cez hranu čo sa tu deje. Celkovo za posledné mesiace v Bratislave. Ja som zhrozená z bezpečnosti čo tu je. Ale tuto máte deti všetci, proste aj policajti aj sudcovia aj prokurátor, Všetci tu máte deti aj vy chodíte po tomto meste. Každý sa tu chce cítiť bezpečne," dodala matka chlapca. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy