Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Onkologická pacientka zaživa zhorela na operačnom stole: Prípad už vyšetruje polícia
Zdielať na

Onkologická pacientka zaživa zhorela na operačnom stole: Prípad už vyšetruje polícia

Zdroj: TV JOJ

BUKUREŠŤ / Rumunské úrady vyšetrujú smrť onkologickej pacientky, ktorá zaživa zhorela na operačnom stole. Ako informoval server BBC, žena utrpela rozsiahle popáleniny počas operácie pankreasu. Plánovaný chirurgický zákrok skončil tragicky po tom, čo sa žene priamo na tele vznietil dezinfekčný roztok pri použití elektrického skalpelu.

K tragédii došlo v nemocnici Floreasca v rumunskej metropole Bukurešť, kde sa 66-ročná pacientka trpiaca rakovinou pankreasu, mala podrobiť operácii. Lekári však porušili pravidlá, keď časť tela ženy najskôr poliali dezinfekčným roztokom na báze alkoholu a následne použili elektrický skalpel, ktorý po kontakte s alkoholom spôsobil vznietenie pacientky.

Žena utrpela vážne popáleniny na 40 percentách povrchu tela. Alkoholovú dezinfekciu aplikovali kvôli tomu, že pacientka trpela alergiou na jód.
Rodinní príslušníci nebohej sa o okolnostiach jej úmrtia dozvedeli až z médií. Do prípadu sa vložil rumunský vicepremiér aj minister zdravotníctva. "Dúfam, že sa z tohto poľutovaniahodného incidentu poučíme. Urobíme všetko preto, aby sme zistili pravdu," vyhlásil minister zdravotníctva Victor Costache. Prípadom sa zaoberá už aj polícia.

Pozrite si archívnu reportáž o tragédii, ktorá sa stala v nemocnici v Bardejove. Pochybili lekári?: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy