Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehoda autobusu, ktorá otriasla Slovenskom: Dopravca venoval pozostalým i preživším peniaze, a nielen to
Zdielať na

Nehoda autobusu, ktorá otriasla Slovenskom: Dopravca venoval pozostalým i preživším peniaze, a nielen to

KOLÍŇANY/JELENEC/NITRA / Pozostalým, ale aj cestujúcim z tragickej nehody autobusu, venoval dopravca peniaze. V oboch obciach, z ktorých pochádzalo 12 obetí, postavia pomník. Tragická zrážka, pri ktorej vyhaslo 12 životov, sa stala 13. novembra na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami.

Spoločnosť, ktorej patril autobus sa rozhodla rodinám pomôcť finančne. Rovnakú sumu vyplatili všetkým cestujúcim i pozostalým v celkovej výške 64 tisíc eur. "Ľudia, ktorých sa dotkla nehoda z 13. novembra, dostanú nenávratný finančný príspevok 2000 eur," uviedla hovorkyňa spoločnosti Arriva Petra Helecz. V obciach Kolíňany a Jelenec, v ktorých žilo 12 obetí nehody autobusu dá postaviť dopravca aj pomníky. "Po dohode so starostami postavia pomníky a pamätné tabule," informovala ďalej hovorkyňa Petra Helecz. 

Mimoriadne tragická nehoda sa stala 13. novembra popoludní. Do autobusu, v ktorom sedeli dospelí ale aj deti vrazilo nákladné auto. Dvanásť ľudí zrážku neprežilo z toho 5 stredoškolákov. Rodičia v sekunde prišli o deti a deti o rodičov, či starých rodičov. Vinníka nehoda polícia zatiaľ neurčila, zriadili špeciálny tím, ktorý sa venuje vyšetrovaniu nehody. Autobus riadil vodič so 40 ročnými skúsenosťami a mal za sebou 2,5 milióna kilometrov bez nehody. "Jeho zdravotný stav mu neumožňuje nastúpiť do práce sme s ním v kontakte a budeme s ním rátať ako s vodičom," poznamenal riaditeľ spoločnosti Juraj Kusý. 

Dopravca zriadil tiež tím odborníkov, ktorý analyzuje nehodu. Je možné, že u tejto spoločnosti zavedú povinné používanie bezpečnostných pásov. Aj keď v prípade tejto tragickej zrážky by vraj nepomohli. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy