Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hraničiari zadržali posádku dodávky s Vietnamcami. O falošných dokladoch vraj nevedeli
Zdielať na

Hraničiari zadržali posádku dodávky s Vietnamcami. O falošných dokladoch vraj nevedeli

SLOVENSKO/UKRAJINA / Na slovensko-ukrajinskej hranici zadržali posádku dodávky. Na Slovensko sa síce vybrali oficiálne, cez hraničný priechod, no hraničiari neprehliadli piatich Vietnamcov s falošnými poľskými pasmi.

Skupinu Vietnamcov zadržali priamo na hraničnom priechode Malé Berezné. Na Slovensko ich v dodávke viezol Ukrajinec. Počas kontroly však hraniční policajti zistili, že cudzinci nemajú platné cestovné doklady. "Vietnamci nemali platné povolenie na pobyt na Ukrajine. Platnosť dokumentov vypršala ešte v októbri," vyjadrila sa  Elena Tračuk, hovorkyňa Ukrajinskej pohraničnej stráže, Zakarpatská oblasť. 

To ale nebol jediný problém. Hraničiari u nich našli aj falošné poľské víza. Vietnamci tvrdili, že o tom nevedeli. "Keď sme ich o falošných vízach informovali, skupina Vietnamcov sa rozhodla, že na Slovensko nepocestuje," informovala Tračuk, hovorkyňa Ukrajinskej pohraničnej stráže, Zakarpatská oblasť. 

Ukrajinského vodiča prevzala národná polícia. Vietnamci vyviazli iba s pokutami- každý z nich zaplatil 5000 ukrajinských hrivien, čo je v prepočte približne 190 eur.  Prevádzači, ktorí pôsobia na našej východnej hranici, pochádzajú z rôznych krajín, no najčastejšie ide o Ukrajincov. 

Len nedávno sa polícii podarilo rozložiť zločineckú skupinu prevádzačov neďaleko našich hraníc. Zatkli ich priamo pri pokuse o prevoz nelegálnych migrantov do krajín EÚ. Za jedného migranta si účtovali 15 tisíc dolárov. Od začiatku tohto roka bolo na slovenskej strane hranice zadržaných a obvinených dokopy 22 prevádzačov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy