Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jozef chcel darovať mužovi z osady oblečenie. Ten si okrem šiat zobral aj dobrodincovu peňaženku
Zdielať na

Jozef chcel darovať mužovi z osady oblečenie. Ten si okrem šiat zobral aj dobrodincovu peňaženku

ŽEHRA / Pán Jozef zo Žehry chcel pomôcť osadníkovi. Počas prác na záhradke ho oslovil, či pre neho nemá nejaké oblečenie. Kým Jozef hľadal veci, muž kradol v jeho dome. Rodina dôchodcu na to prišla vďaka videozáznamu.

Osadník najprv pýtal dôchodcu topánky. Jozef mu prikázal, aby ho počkal pred bráničkou. No muž neposlúchol a išiel za dôchodcom, zrejme si obhliadol terén. keď dostal topánky, chcel ešte oblečenie, Jozef sa opäť vrátil do domu. No netušil že zlodej mu kráča za chrbtom. "Vošiel do chodby, ja som bol v ďalšej izbe. ja som ho nemal možnosť vidieť. Na vešiaku som mal zavesené druhé nohavice, rifle. Dal som tam peňaženku aj s dokladmi a som išiel," opísal udalosti okradnutý dobrodinec Jozef. 

Kým Jozef hľadal košele tak mu zlodej z vrecka peňaženku ukradol. "Keby som tie košele zobral a hneď mu ich odniesol, bol by som ho vymákol," dušuje sa Jozef. A tak si zlodej pokojne z domu vybehol a počkal na šatstvo, ako keby sa nič nestalo. Vzal oblečenie a bez akéhokoľvek náznaku odišiel preč.

Ukradnutú peňaženku našli ležať po 200 metroch v tráve. Našťastie v nej boli všetky doklady, no okradnutý muž prišiel o peniaze. Jozef si spočiatku myslel, že peňaženku s 90 eurami stratil, alebo položil nevedno kam. Až neskôr mu napadlo, že osadník ktorému pomohol, bol zlodejom. Dokazoval to záber z kamery, ako vybieha s peňaženkou z domu. "Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin porušovania domovej slobody. Stotožnili osobu podozrivú zo spáchania tohto skutku. Policajti vykonanými úkonmi stotožnili osobu podozrivú zo spáchania tohto skutku," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Jozefa zarazilo, že je páchateľ na slobode. Čakal, že ho súdy umiestnia minimálne do väzby

Polícia riešila aj prípad detí, ktoré chceli okradnúť ženu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy