Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Družke priložil na krk nôž a vyhrážal sa zabitím. Profesionálny vojak pod vplyvom alkoholu zašiel priďaleko
Zdielať na

Družke priložil na krk nôž a vyhrážal sa zabitím. Profesionálny vojak pod vplyvom alkoholu zašiel priďaleko

HUMENNÉ / Svojej družke údajne priložil na krk nôž a vyhrážal sa jej zabitím. Takto agresívne sa vraj správal profesionálny volaj, slúžiaci v Michalovciach. Informáciu potvrdilo aj Ministerstvo obrany. Kým bol za mrežami policajnej cely, na miesto činu prišli vojenskí policajti.

K incidentu malo dôjsť v jednom z bytov paneláku. Okolo štvrtej nadránom sa muž a jeho družka mali pohádať. Na mieste museli zasahovať policajti. Podľa našich informácií od susedov sa mal muž s nožom v ruke svojej družke vyhrážať. Ide pritom po vojaka, slúžiaceho v Michalovciach.

Informáciu potvrdilo aj Ministerstvo obrany. "V skorých ranných hodinách bol zadržaný profesionálny vojak, ktorý sa vyhrážal svojej družke zabitím," potvrdila hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. 

Jeden policajt strážil byt, v ktorom sa to stalo. Vojak mal totiž vykopnúť dvere. Ďalší policajt hliadkoval pri paneláku. Okolo neho boli šaty, ktoré mali pri hádke z paneláku vyhádzať. A na zemi ležal aj nôž.

Po incidente bol muž umiestnený do cely policajného zaistenia. Vec ďalej prešetrujú príslušníci vojenskej polície. Tí miesto činu aj zadokumentovali. "By mali byť pekné sviatky a nie také tragédie a nešťastia. To by sa nemalo diať aspoň počas sviatkov," reagovala obyvateľka paneláku. 

Vojak má mať podľa zistení televízie JOJ z prostredia vyšetrovania 27 rokov. Mal byť pod vplyvom alkoholu. K tomu sa však zatiaľ ministerstvo obrany nevyjadrilo. Vojakova družka okolnosti komentovať nechcela. "Až do ukončenia nie je možné poskytnúť bližšie informácie. Samozrejme, vyjadrujeme ľútosť nad takýmto individuálnym zlyhaním príslušníka ozbrojených síl," dodala Danka Capáková. 

Na tejto ulici to za posledné dni nie je jediný policajný zásah. V tom istom paneláku našli pred dvoma týždňami bezvládne telo policajta a vedľa neho zbraň. Prípadom prešetruje inšpekcia ministerstva vnútra ako trestný čin usmrtenia.

Dvaja 16-roční mladíci na ulici napadli muža. Pri surovej bitke utrpel vážne zranenia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy