Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Žilinčana zaútočili dvaja muži. Jeden ho bodol do chrbta
Zdielať na

Na Žilinčana zaútočili dvaja muži. Jeden ho bodol do chrbta

ŽILINA / Žilinčan skončil na operačnom stole potom, ako na neho v meste zaútočili dvaja mladíci. Jeden z nich ozbrojený nožom mal Štefana bodnúť do chrbta. Z miesta aktéri útoku ušli, no už sedia v policajnej cele. Teraz bude na ťahu sudca, ten rozhodne o tom, či mužov budú stíhať na slobode, alebo pôjdu do vyšetrovacej väzby.

V sobotu ráno, krátko pred treťou hodinou, 31-ročný Štefan kráča s kamarátom cez mesto domov. Na Hlinkovom námestí sa rozlúčia a v ceste pokračuje sám keď k nemu pristúpi 21-ročný Jaroslav. "Medzi mužmi najskôr došlo k slovnej potýčke, po ktorej Jaroslav na Štefana fyzicky zaútočil," uviedla Janka Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

To už k miestu beží 20-ročný Adam, Štefanovi baterkou zasvieti rovno do tváre. Svetlo ho oslepí a Štefan stráca šancu brániť sa útoku. Následne ho starší z útočníkov zhodí na zem a mladší ho surovo zozadu bodne nožom do chrbta. "Prvý útočník ešte pokračoval kopancami do tela muža," dodala Janka Balogová.

Obaja aktéri útoku následne z miesta činu ušli, celý konflikt pritom netrval ani 2 minúty, no žilinským kriminalistom sa už do 24 hodín podarilo podozrivých mužov zadržať a následne aj obviniť. "Obidvaja boli obvinení zo zločinu ublíženia na zdraví spáchaného formou spolupáchateľstva. Vyšetrovateľ na obidvoch obvinených spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina.

Štefana v žilinskej nemocnici urgentne operovali, so zranení sa bude liečiť minimálne 42 dní.

Pozrite si aj nasledujúcu reportáž, v ktorej muž pod vplyvom vyhadzoval veci z domu a mieril na policajtov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy