Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Polícia zasahovala v areáli firmy na prepravu kontajnerov. V jednom z nich mali nájsť migrantov
Zdielať na

Polícia zasahovala v areáli firmy na prepravu kontajnerov. V jednom z nich mali nájsť migrantov

DUNAJSKÁ STREDA / Policajti zasahovali v areáli spoločnosti, ktorá sa zaoberá prepravou kontajnerov. Zamestnanci firmy podľa informácií TV JOJ počuli nezvyčajný buchot a krik. Vyšetrovaním sa zistilo, že v jednom z kontajnerov sa nachádzajú traja muži z cudziny. Išlo o utečencov, ktorí sa snažili takto dostať do Európy. Polícia na prípade stále pracuje.

Policajti doobeda zasahovali v Dunajskej Strede. Privolaní boli do areálu spoločnosti, ktorá sa zaoberá kontajnerovou prepravou. Podľa informácií TV JOJ z miesta incidentu, zamestnanci počuli buchot a krik. Následne zistili, že v jednom z kontajnerov sa nachádzajú ľudia. 

Ako pre TV JOJ potvrdila polícia v prepravnom kontajneri sa nachádzali traja migranti z Afganistanu. "Môžeme potvrdiť, že cudzinecká polícia aktuálne rieši prípad nelegálnych migrantov v spoločnosti v Dunajskej Strede. Pracovníci spoločnosti po otvorení kontajneru zistili, že sa v ňom nachádzajú traja muži. Polícia na mieste zistila, že cudzinci pochádzajú pravdepodobne z Afganistanu," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Ako sa tam dostali, zatiaľ, známe nie je. Polícia prípad vyšetruje. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je možné poskytnúť viac informácií," dodala Bárdyová.

Nie je to prvýkrát, kedy polícia navštívila areál firmy v Dunajskej Strede. Tento rok, 28. októbra pricestovalo v kontajneri na nákladnom vlaku 11 migrantov. V jeho utrobách presedeli v neľudských podmienkach chlapci vo veku od 10 do 17 rokov viac ako 15 hodín. Vošli do neho v srbskej Subotici, precestovali celé Maďarsko, potom cez Komárno až do terminálu v Dunajskej Strede. Skončili v rukách pracovníkov úradu práce sociálnych vecí a rodiny. Aký osud postretne utečencov, ktorí skončili teraz v rukách polície, zatiaľ nie je známy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy