Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na sídlisku v Dunajskej Strede unikal plyn. Hasiči evakuovali okolo 55 obyvateľov
Zdielať na

Na sídlisku v Dunajskej Strede unikal plyn. Hasiči evakuovali okolo 55 obyvateľov

DUNAJSKÁ STREDA / Hasiči od skorého rána zasahujú na sídlisku Nová Ves v Dunajskej Strede. Na operačné stredisko dostali hlásenie, že v bytovke uniká plyn. Po príchode na miesto evakuovali približne stovku obyvateľov. Na mieste je aj evakuačný autobus.

Podľa miestnych, unikajúci plyn cítili vo vchode už pred ôsmou hodinou ráno. V tom čase ešte časť obyvateľov spala. Kým zalarmovali hasičov, prešlo pár minút. 

Hasiči pred paneláky pristavili aj evakuačný autobus a sanitku. Dokopy dočasne opustilo domov približne 55 ľudí.  "Na mieste sú hasiči z Dunajskej Stredy, Šamorína, Trnavy a evakuačný autobus HaZZ z Galanty," informovala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová.  Hasiči okamžite uzavreli hlavný uzáver plynu, plyn ďalej neuniká. "Celý objekt bol odstavený od plynu s hasičmi a pracovníkom SPP. Budova bola vyvetraná, ľudia sa vrátili naspäť do bytov, do ktorého bytu bolo možné vstúpiť, tam sa prekontrolovalo ovzdušie, všade bola nulová hodnota," povedal revízny technik Attila Tászl. 

"Na mieste boli kompetentné orgány a v týchto chvíľach je potvrdené, že obyvateľom nehrozí žiadne nebezpečenstvo a postupne sa vracajú do svojich príbytkov,"  informovala polícia. 

​Hasiči odvetrávali všetky zasiahnuté byty. Čo spôsobilo únik plynu, budú v pondelok vyšetrovať kompetentní. Od rána bude prebiehať v celom dome tlaková skúška. Do pondelka budú musieť vydržať obyvatelia domu bez plynu. A to nie je všetko. Počas kontroly našli napríklad podomácky vyrobený prívod plynu do sporáku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy