Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri rannej nehode vo Zvolene sa zranilo 13 ľudí. Vracali sa domov na sviatky
Zdielať na

Pri rannej nehode vo Zvolene sa zranilo 13 ľudí. Vracali sa domov na sviatky

ZVOLEN / Na vianočné sviatky sa vracali domov na Slovensko, ale skončili so zraneniami v nemocnici. Dodávka s opatrovateľkami, ktoré pracujú vo Švajčiarsku, havarovala v centre Zvolena. Podľa polície im na križovatke nedala prednosť 19-ročná vodička osobného auta. Hasiči aj záchranári na mieste pomáhali všetkým 13 účastníkom nehody.

Dodávka s ôsmimi ľuďmi okolo štvrtej ráno prechádzala Zvolenom. 61-ročný vodič zo Spišskej Novej Vsi viezol domov opatrovateľky vracajúce sa zo Švajčiarska. Ľudia cestovali domov na vianočné sviatky. Prvú zastávku mal práve vo Zvolene. "Tu som mal 500 metrov do cieľa prvú pani vyložiť a bohužiaľ," opísal nešťastnú situáciu vodič dodávky.

Na hlavnej križovatke, priamo pod zvolenským zámkom mu podľa polície skrížila cestu mladá iba 19-ročná vodička. V aute viezla ďalších 4 kamarátov, zrejme sa vracali domov. Dodávke na hlavnej nedala prednosť. "Ja som išiel po hlavnej ceste a od mesta išli s tým Seatom, nedala mi prednosť a takto to dopadlo, ja som sa ešte uisťoval či som na hlavnej, lebo nie som zo Zvolena," vysvetlil vodič dodávky. "19-ročná vodička osobného auta pri prechádzaní križovatkou v čase, keď nefungovala svetelná signalizácia, nedala prednosť dodávke a došlo k zrážke," informovala Mária Faltániová hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Hasiči aj záchranári tak na mieste pomáhali spolu až 13 účastníkom dopravnej nehody. Išlo o rôzne zranenia, niektorí vyviazli zázračne s odreninami, no vo viacerých prípadoch to skončilo aj ťažkými zraneniami. Podľa záchranárov previezli do nemocnice až 8 ľudí. Najvážnejší bol stav spolujazdca z osobného auta, práve v mieste kde sedel bol náraz najsilnejší. "Jedna osoba bola transportovaná v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii do nemocnice v Banskej Bystrici, 7 osôb bolo transportovaných do nemocnice vo Zvolene a v Banskej Bystrici," povedal Andrej Hirjak, operačné stredisko ZZS. 

Autá po silnej zrážke odhodilo do semafóru, ten museli pre veľké poškodenie hasiči spíliť. Hlavná križovatka je tak nateraz bez svetelnej signalizácie. "Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Pribratý bol aj znalec z odboru dopravy," dodala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Vodič školského autobusu skončil po nehode v rodinnom dome. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy