Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rozbíjal nábytok aj okná, veci vyhadzoval na ulicu. Nočnú drámu 40-ročného muža ukončili až policajti
Zdielať na

Rozbíjal nábytok aj okná, veci vyhadzoval na ulicu. Nočnú drámu 40-ročného muža ukončili až policajti

TISOVEC / V Tisovci sa odohrala niekoľkohodinová dráma. 40-ročný muž tam vyvádzal v rodinnom dome. Rozbíjal nábytok aj okná, veci vyhadzoval na ulicu. Policajtom sa vyhrážal zabitím a zasahovať museli aj kukláči. Michal bol pod vplyvom alkoholu, v moči mu zistili aj omamné látky.

Muž sa správal nepríčetne a nepomohol ani príchod policajnej hliadky. Ohrozoval dokonca aj zasahujúcich policajtov a z okna po nich hádzal tehly a tyče. "Predmety a veci, ktoré z okna vyhadzoval, smeroval na policajtov a policajné auto," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Kričal pritom, že ak neodídu, tak ich postrieľa. "Opakovane bol vyzývaný, aby upustil od svojho konania, na čo nereagoval," dodala Mária Faltániová.

Michal takto vyčíňal až do pol piatej ráno. Na miesto dorazil tím policajného pohotovostného útvaru a až maskovaní policajti agresívneho muža spacifikovali. "Prišli kukláči. Keďže vtrhli do domu, tak pravdepodobne tam bol. Keďže ho zobrali von," opísal udalosti sused Matej. Dovtedy zdevastoval niekoľko okien, rozbil sklo na aute. Vzduchom lietali veľké kusy nábytku. "Boli tu porozhadzované veci. Nábytok, chladnička, sklo porozbíjané. Hovorí sa, že bolo to také z amoku. Bol podnapitý pán, chytil amok a vyhádzal tieto veci," vymenoval Matej. 

Podľa susedy by mal dom patriť jednému z bratov tohto muža. Je ale neobývaný a zanedbaný. Michal tu údajne párkrát prespal, keď prišiel zo zahraničia. "Vyšetrovateľ 40-ročného muža obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa," informovala Mária Faltániová. Michal bol už v minulosti viackrát súdne trestaný. Sudca rozhodol o jeho vzatí do väzby. Obvinený muž podal voči rozhodnutiu sťažnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy