Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Majiteľa modelingovej agentúry, ktorý mal zneužívať mladé adeptky, vzali do väzby
Zdielať na

Majiteľa modelingovej agentúry, ktorý mal zneužívať mladé adeptky, vzali do väzby

MOJMÍROVCE / Údajný majiteľ modelingovej agentúry z Mojmíroviec, ktorého polícia obvinila v utorok večer, sa postavil pred súd. Sudca rozhodoval o tom, či pôjde do väzby. 48-ročný muž má na krku obvinenie zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania.

Pred okresný súd muža policajti doviedli večer krátko po pol ôsmej. Muž vystúpil z auta s putami na rukách a zakrýval sa kapucňou, ktorú mal na hlave. Na otázky nereagoval a hneď sa na neho vrhli príbuzní, ktorí celú situáciu brali emotívne. Dcére zakričal, že ju miluje. Na neverejnom pojednávaní sudca muža vypočúval zhruba hodinu. Po odchode zo súdu prišlo na miesto niekoľko policajných hliadok, aby sa k nemu nedostala rodina, ktorá stála vonku. Sudca napokon rozhodol, že muž zostáva vo väzbe. "Okresný súd Nitra uznesením sudcu pre prípravné konanie vzal Petra R. obvineného pre zločin sexuálneho zneužívania a iné do väzby, a to kolúznej a preventívnej. Obvinený a aj prokurátor sa vzdali práva podať sťažnosť," informoval Filip Grznárik, hovorca súdu Nitra.


Mladým dievčatám sľubovali rozbehnutie úspešnej kariéry. Zameriavali sa výhradne iba na dievčatá vo veku od desať do pätnásť rokov. Začalo to celkom nevinne, oslovili ich cez anonymný profil na sociálnej sieti Facebook. Z dievčat mali po niekoľkých školeniach vyrásť profesionálne modelky. Háčik bol len v tom, že bolo nutné zaplatiť vstupný poplatok a potom zaplatiť za ďalšie sústredenia. V prepočte modelingový debut rodičov stál takmer 400 eur za jedno dievča. Treba dodať, že k žiadnemu skutočnému modelingu nikdy neprišlo. Ako sa časom ukázalo, modelingová agentúra Exynet, ktorá sa neskôr premenovala na Lara Models, bola od začiatku do konca podvod. Jej jediným cieľom bolo obohatiť sa na naivite nič netušiacich rodičov "nádejných modeliek" Rodičia uverili, že ich dcéra sa jedného dňa môže prechádzať po móle.

Údajný majiteľ modelingovej agentúry na ktorého pochybné praktiky médiá dlhodobo upozorňovali, sa mal dopustiť sexuálneho zneužívania minimálne na troch mladých ženách vo štvrtom prípade malo ísť o znásilnenie. Podľa informácií televízie JOJ, má byť poškodených zhruba 7 žien. Podľa susedov muža policajti zadržali v rodinnom dome, kde vykonali aj niekoľkohodinovú domovú prehliadku. Sused dvojice uviedol,"áno boli tu policajti, potom ho zadržali páska tam bola, potom som videl, že ho viedli."

Spolu s mužom polícia zadržala aj jeho manželku. Viaceré prípady sexuálneho zneužívania dievčat sa mali diať od roku 2010 až doteraz po celom Slovensku.

"Vyšetrovateľka policajného zboru vzniesla obvinenie dvom osobám a to za trestné činy sexuálneho zneužívania, ohrozovania mravnej výchovy mládeže a znásilnenia," uviedla Renáta Čuháková hovorkyňa KZ PZ Nitra. Podľa údajov dostupných na internete v Mojmírovciach majú sídlo dve modelingové agentúry. V jednom z domov býva príbuzný zadržaného muža. Zaujímavé je, že v druhom o ničom netušili. Jeho majiteľ nám povedal, že na internete si sám všimol že niekto len tak uvádza jeho adresu. "Neviem z akého dôvodu, ale ja som nikomu povolenie nedal. Žiadna agentúra Lara tu neexistuje, nebola ani nebude," bránil sa majiteľ domu. Na nekalé praktiky oboch agentúr už v minulosti upozorňovali nádejné modelky. Zaplatili peniaze, za ktoré nedostali to, čo im bolo sľúbené. Svedčia o tom diskusie na internete. Aj v tejto súvislosti dvojicu polícia preverovala už dlhšie nielen na Slovensku ale i v Čechách.

"V prípade naďalej prebiehajú procesné úkony, ktorých zverejnenie by mohlo ovplyvniť ďalšiu prácu polície," dodala hovorkyňa KZ PZ  Nitra. Ženu policajti vypočuli, obvinili a následne prepustili. Muža taktiež obvinili a posadili do cely. O jeho osude v najbližších hodinách rozhodne súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy