Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladý podnikateľ neotáľal. Ukradnutý kamión si našiel sám
Zdielať na

Mladý podnikateľ neotáľal. Ukradnutý kamión si našiel sám

ŽILINA/BECKOV / Mladý podnikateľ zo Žiliny, ktorému ukradli kamión, nezostal nečinne sedieť. Krádež nahlásil na polícii a pustil sa do pátrania na vlastnú päsť. Kamión napokon našiel o sto kilometrov ďalej, na diaľničnom odpočívadle v Beckove.

Kamión s prázdnym návesom ukradli v Žiline neznámi páchatelia. Stalo sa to cez víkend a kým majiteľ na krádež prišiel, ubehol takmer celý deň. "Polícia vytiahla z fabriky, pred ktorou stálo to auto, videozáznam, zistili, že to auto odišlo odtiaľ v nedeľu medzi piatou a šiestou hodinou ráno," priblížil majiteľ dopravnej spoločnosti Tomáš Číž. 

Okrem polície sa do pátrania po nákladnom vozidle v hodnote 20 tisíc eur pustil aj mladý podnikateľ. "Začali sme pátrať na vlastnú päsť, prechádzali sme všetky väčšie firmy a parkoviská, kde sa takéto motorové vozidlá môžu nachádzať," pokračoval ďalej. 

Pátranie nebolo márne. Kradnutý kamión našli na diaľničnom odpočívadle v smere do Bratislavy, presne sto kilometrov od miesta krádeže. "Mali sme šťastie, našlo sa na parkovisku v Beckove, teraz robia policajti nejaké úkony, sú tam porozoberané veci, porozhadzované, policajti nás tam nepustili," dodal Tomáš Číž. 

"V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže,“ informoval o prípade Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Zlodeji vyšli tentokrát naprázdno

Prečo zlodeji nechali kamión odstavený na diaľničnom odpočívadle, si majiteľ vozidla vysvetľuje viacerými možnosťami. "Možno im došla nafta, alebo došlo k poruche na vozidle, alebo prípadne nechali to tu odstať, či sa tam ešte nenachádza nejaké GPS, lebo jedno sme nasli vytrhnuté v Žiline, tak aby videli, či niekto za tým autom príde alebo nie," odpovedal. 

Neznámi zlodeji tak krádež tohto kamióna našťastie nedotiahli do zdarného konca. Nie je však vylúčené, že sa o to pokúsia opäť. "Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ upresnil Radko Moravčík. 

Po tom, ako policajný technik vozidlo detailne prehľadal a zaistil všetky stopy, si šťastný majiteľ odviezol kamión naspať do firmy v Žiline.

Školák prišiel na policajné riaditeľstvo pýtať drogy peniaze. Keď nepochodil, vrátil sa aj so sekerou v ruke! Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy