Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Mladý vodič na políciu zrejme s láskou spomínať nebude. Jeho auto ukradli priamo z policajnej garáže
Zdielať na

Mladý vodič na políciu zrejme s láskou spomínať nebude. Jeho auto ukradli priamo z policajnej garáže

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / 30-ročný Jakub z Trenčianskych Bohuslavíc má poriadne ťažké srdce na políciu a o svojom neuveriteľnom príbehu sa rozhodol prehovoriť. Mladík si sám vypátral ukradnuté auto. Policajti mu ho však kvôli vyšetrovaniu zaistili. Vozidlo však zmizlo aj z policajnej garáže. Namiesto vysvetlenia sa po rokoch dočkal faktúry za odťah a úschovu zaisteného auta.

Auto, ktoré vlastnil, nebolo luxusné, no išlo o limitovanú edíciu a toho času bolo jediné v okrese. 30-ročnému Jakubovi ho ukradli presne pred tromi rokmi v obci Zemianske Podhradie. "Bol to Seat Ibiza Cupra, to auto bola taká srdcová záležitosť, mal som k nemu taký blízky vzťah," priblížil majiteľ vozidla Jakub Kukuča. 

Pátral po ňom aj na vlastnú päsť cez sociálne siete a úspešne. Zatelefonoval mu anonym, že jeho auto je na sídlisku v Seredi. "Tak som sadol s bratom do auta, išli sme na to miesto a nachádzalo sa tam také auto," potvrdil Jakub. 

Policajti z Nového Mesta nad Váhom nájdené auto odtiahli k sebe do dvora a umiestnili ho do jednej zo svojich garáži. Vozidlo malo ísť na expertízu, no dlho sa nič nedialo. Keď sa majiteľ ohlásil, dozvedel sa šokujúcu správu. "Keď prišiel pán na expertízu, tak to auto sa už nenachádzalo v garáži," vysvetlil Jakub. "Zo samostatne stojacich policajných garáží bolo v roku 2017 odcudzené osobné auto značky Seat, ktoré tam bolo uschované z dôvodu zaistenia," informoval o incidente hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. 

"Považoval som to, že auto bude dobre schované, je v policajnej garáži, no ale keď som sa dožadoval auta, že kedy, kedy sa už ku mne vráti, tak mi bolo zase povedané, že opäť je v pátraní, že zmizlo z tej policajnej garáže," uviedol Jakub. 

Svoje auto odvtedy nevidel a po rokoch polícia dokonca trestne stíhanie v prípade prerušila. "Ak pominie dôvod prerušenia trestného stíhania, bude sa v trestnom stíhaní pokračovať," reagoval Kudlička. "Už som to nejak tak zahodil za hlavu, už to prebolelo, ale teraz ma to zase naštartovalo," priznal Jakub. 

Neveril vlastným očiam 

Pred pár dňami si totiž našiel v schránke obálku s hlavičkou ministerstva vnútra. Po jej otvorení neveril vlastným očiam. "Po troch rokoch mi poslali faktúru za odťah auta zo Serede do Nového Mesta nad Váhom, za odťah a uskladnenie vozidla, faktúra je vystavená na 272 eur, neviem, či sa mám na tom smiať alebo ako to mám brať," poznamenal Jakub 

Na ústretový krok zo strany polície zatiaľ čaká márne a namiesto odškodného sa dočkal faktúry. Peniaze za auto, ktoré mu ukradli z policajnej garáže, však platiť nechce. "Jediná moja možnosť teraz bola napísať odvolanie, čakám odpoveď a čakám, čo bude ďalej," uzavrel. 

Celý rozhovor si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy