Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Strach naháňajúci nález na prechádzke s rodinou. Na poľnej ceste ležala pohodená zbraň
Zdielať na

Strach naháňajúci nález na prechádzke s rodinou. Na poľnej ceste ležala pohodená zbraň

RIMAVSKÁ SOBOTA / Na lúke za rimavskosobotským sídliskom našla mladá rodinka zbraň. Policajti čakajú na výsledky expertízy. Zatiaľ nevedia ani to, či ju niekto stratil, alebo sa jej takýmto spôsobom úmyselne zbavili.

Pohodenú zbraň na lúke našli len pár sto metrov od rimavskosobotského sídliska. "Prvé nás napadlo, či je tá zbraň naozajstná, funkčná. Samozrejme, keď sa človek do toho nevyzná, ako prvé sme zavolali políciu," vysvetlil nálezca zbrane Robi. 

Bola síce z časti zasypaná snehom, no bolo zrejmé, že nešlo o atrapu, ani o hračku. "Polícia po príchode na miesto túto zbraň zaistila a bude podrobená expertíznemu skúmaniu," informovala hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Petra Kováčiková. 

"Jednalo sa o plynovú zbraň. Keby bola nabitá akýmkoľvek patrónom, že by mi to dcéra zdvihla, tak sa môže stať kadečo," pomyslel si Robi. Otázne je, odkedy tam ležala a komu patrí. "Neviem vôbec. Bolo to popri tej cestičke vlastne, bolo to vychodené, takže možno tam niekomu vypadla, alebo možno ju tam niekto zámerne," uviedol Robi. 

Policajti by majiteľa vedeli zistiť z evidencie, ktorú by si mali viesť predajcovia v kamenných obchodoch. Plynová zbraň sa už podľa nového zákona dá zadovážiť už len v takýchto prevádzkach."Na základe tejto evidencie sa dá tá zbraň vypátrať," zhodnotil predajca zbraní. 

Zapisujú si tam nielen čas a dátum, kedy došlo k predaju, ale aj názov plynovej zbrane a jej výrobné číslo."A tak isto z občianskeho preukazu sa tam zapisuje meno, priezvisko a číslo občianskeho preukazu," upresnil predajca zbraní. 

Všetky tieto údaje sú však zapísané iba v tejto evidencii, centrálny online register či zoznam zatiaľ neexistuje. Policajti by teda museli fyzicky navštíviť predajne a kontrolovať kolónku za kolónkou. 

Pozrite si aj podobný prípad: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy