Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Streľba v Ostrave má už siedmu obeť. Zomrela zranená žena
Zdielať na
Krimi

Streľba v Ostrave má už siedmu obeť. Zomrela zranená žena

OSTRAVA / Páchateľa utorkovej hromadnej vraždy vo Fakultnej nemocnici Ostrava, ktorý v čakárni postrieľal šesť ľudí, udala jeho matka. Napísal to vo štvrtok denník idnes.cz, podľa ktorého informácie, ktoré vyšetrovateľom žena oznámila, zohrali kľúčovú úlohu pri pátraní po 42-ročnom Ctiradovi Vitáskovi.

Podľa denníka, ktorý sa odvoláva na dva na sebe nezávislé zdroje, zavolala Vitáskova matka na políciu zhruba tri hodiny po tragickej streľbe v nemocnici, teda okolo desiatej dopoludnia. Kriminalistom mala povedať, že sa jej jej syn k činu priznal a že sa nachádza v okolí Děhylov, asi osem kilometrov od ostravskej fakultnej nemocnice. Polícia tam okamžite vyslala zásahovú jednotku s vrtuľníkom. Policajti Vitáska dobehli pri reštaurácii Lodenice. Prenasledovaný sa strelil do hlavy a v dôsledku zranenia po polhodinovej resuscitácii zomrel.

​Už skôr bolo známe, že sa páchateľovi podarilo z nemocnice odísť pred príchodom polície a že najprv navštívil matku, ktorej sa zveril s tým, čo urobil, a oznámil jej, že sa zabije.

​Strelec zahájil paľbu bez varovania na poliklinike nemocnice v čakárni traumatologickej ambulancie v utorok po 07:00. Strieľal pacientov z bezprostrednej blízkosti do hlavy a hrudníka. Medzi obeťami sú dvaja príslušníci Väzenskej služby. U lekára boli v čase svojho voľna. Počas štvrtka zomrela aj siedma osoba. Žena bojovala o život, avšak svojim zraneniam podľahla. Informáciu potvrdila hovorkyňa nemocnice. 

Podľa médií bol muž stavebný technik, zhruba od polovice októbra bol v chorý. Jeho zamestnávateľ uviedol, že posledných 14 dní bol v pracovnej neschopnosti a myslel si, že trpí závažnou chorobou. Polícia zatiaľ motív činu oficiálne nezverejnila. Zbraň strelec držal nelegálne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy