Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Streľba v ostravskej nemocnici: Muž pred strelcom ubránil vlastným telom dcéru. Polícia čaká na kľúčovú výpoveď
Zdielať na

Streľba v ostravskej nemocnici: Muž pred strelcom ubránil vlastným telom dcéru. Polícia čaká na kľúčovú výpoveď

OSTRAVA / Medzi šiestimi obeťami utorňajšej streľby v ostravskej nemocnici je aj otec, ktorý vlastným telom chránil svoju dcéru, čím jej zachránil život. Strelec zabil aj dvoch členov väzenskej služby. Traja ľudia sú zranení, z toho dvaja vo vážnom stave. Polícia sa spolieha na výpoveď ľahko zraneného muža, ktorý bol pri čine v strelcovej bezprostrednej blízkosti.

V čakárni traumatologickej ambulancie v ostravskej nemocnici bol včera aj otec s dospievajúcou dcérou, ktorá čakala na vyšetrenie. Keď spustil Ctirad paľbu, muž bránil svoju dcéru vlastným telom, čím jej zachránil život. On skončil s prestrelenou hlavou na operačnom stole, kde však vážnym zraneniam podľahol. Útočník zavraždil aj dvoch príslušníkov väzenskej služby. Traja ľudia sú zranení, dvaja z nich vo vážnom stave. "Jeden z nich po operácii v kritickom stave, v ohrození života, druhý je po operácii ale mimo ohrozenia," informoval riaditeľ Fakultnej nemocnice Ostrava Jiří Havrlant.

Tretí muž je zranený len ľahko a práve jeho výpoveď môže byť pre políciu kľúčová pri objasňovaní okolností streľby a pátraní po možnom motíve 42-ročného strelca.  

Pozostalí, lekári i bezprostrední svedkovia sú po hrôzostrašnom incidente v starostlivosti psychológov. Fakultná nemocnica v Ostrave už funguje, okrem traumatologického oddelenia, kde kriminalisti stále pracujú. Ku vchodu nosia ľudia sviečky. Vianočnú výzdobu vymenili za čiernu vlajku. V stredu popoludní sa bude v priestoroch nemocnice konať omša za obete. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy