Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodičovi prekážala sanitka, v ktorej stabilizovali pacientku. Spolujazdec dokonca napadol záchranára
Zdielať na

Vodičovi prekážala sanitka, v ktorej stabilizovali pacientku. Spolujazdec dokonca napadol záchranára

BRATISLAVA / Pomáhajú ľuďom v núdzi, zachraňujú ich životy a pritom neraz musia chrániť sami seba. Reč je o záchranároch. Aktuálny incident , ktorý už rieši aj polícia sa odohral v Bratislave na Bjornsonovej ulici. Záchranára napadol agresívny vodič v čase, keď v ambulancii stabilizovali pacientku. Útočník je už v policajnej cele.

K incidentu došlo na jednosmernej ulici predpoludním. Záchranári práve nakladali pacientku do sanitky a potrebovali maximálne už len dve minúty, aby ju mohli zastabilizovať a ponáhľali sa okamžite do nemocnice. 

"Zrazu prišiel jeden pán k sanitke zboku a začal sa nám verbálne vyhrážať. Používal dosť neslušné slová, s kolegom sme ho upokojovali, že nech chvíľočku počká, že pacientku zastabilizujeme a o minútku odchádzame preč," vysvetľuje napadnutý záchranár. 

Verbálne útoky však podľa záchranárov neprestávali, a tak si chceli poznávaciu značku odfotiť. V tom však vystúpil z luxusného BMW s bratislavskou značkou ďalší muž.

"Kde sa začal vyhrážať vlastne, že nás zastrelí, na mieste nás od...ebe. Vlastne na mňa zaútočil fyzicky, kde ma chytil pod krk, oprel ma o auto, začal tam so mnou lomcovať, sácať vlastne," pokračuje záchranár. 

Fotografiu poznávacej značky musel záchranár pred mužom vymazať. V momente ako záchranári pochopili, že sa bude konflikt vyostrovať, zavolali na operačné stredisko. "Člen posádky bol fyzicky napadnutý, následne na to bola okamžite požiadaná polícia o súčinnosť," informoval Jozef Minár z operačného strediska záchranárov. 

Medzitým však dvaja muži na luxusnom aute z úzkej Björnsonovej ulice nakoniec agresívne vycúvali a ušli. Dôchodkyňa, ktorá bola v tom čase v ambulancii a celý incident videla, dostala šok. Upokojiť ju musel prísť jej syn.

Záchranári neskôr podali trestné oznámenie a polícia začala okamžite po mužoch pátrať. "Jeden z mužov už čelí obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom výtržníctva," potvrdila policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Aktuálne je v cele policajného zaistenia.

Takéto incidenty, kedy sú posádky záchranárov napadnuté, nie sú až tak časté. A keď už, ide skôr o útoky zo strany samotných pacientov pod vplyvom alkoholu či drog. Blízkych príbuzných alebo svedkov.

Po tomto aktuálnom prípade však záchranná zdravotná služba Bratislava apeluje na ľudí a žiada ich o tolerantnosť. Nikdy totiž neviete, kedy pomoc záchranárov budete sami potrebovať. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy