Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vydieranie a nadržovanie. Advokáti Pohovej a Daňový sa postavili pred súd
Zdielať na

Vydieranie a nadržovanie. Advokáti Pohovej a Daňový sa postavili pred súd

TRNAVA / Dušan Daňový bol v súvislosti s jeho advokátskou praxou obžalovaný zo zločinu vydierania. Prokuratúra ho zároveň s advokátom Martinom Pohovejom vinila z prečinu nadržovania. Obaja v minulosti zastupovali členov podsvetia. Predpoludním odznel na Krajskom súde v Trnave právoplatný rozsudok.

Verejné zasadnutie trvalo len niekoľko minút, najprv sa čítal spisový materiál, potom záverečná reč prokuratúry, ale aj obžalovaných. Pojednávanie sa odohralo bez prítomnosti poškodeného Viktora M., ktorý dávnejšie vystupoval ako chránený svedok, ktorý svedčil proti piťovcom počas súdnych pojednávaní. Advokát Dušan Daňový mu mal prostredníctvom mafiánskeho gangu podľa jeho slov odovzdať v liste tlmič. Prvostupňový súd ale výpoveď tohto svedka spochybnil. "Je skutočne veľmi pravdepodobné, že svoju výpoveď vypovedal tak, aby sa vyhol trestnému stíhaniu," uviedol predseda senátu.

Okresný súd v Trnave napokon obidvoch advokátov spod obžaloby oslobodil. Pred kamerou sa nám k tejto záležitosti odmietli vyjadriť. Rozsudok má celkovo 45 strán. Prokurátorka proti rozhodnutiu súdu podala odvolanie. Podľa nej sudca nesprávne vyhodnotil závery. Prokuratúra podľa prvostupňového súdu ale nežiadala vykonať ďalšie dôkazy. "Okresnému súdu a následne ani odvolaciemu súdu neboli predložené také jednoznačné dôkazy, z ktorých by bolo možné vyvodiť, že tieto skutky spáchali práve obžalovaní," povedal predseda senátu. "Senát Krajského súdu v Trnave na dnešnom verejnom zasadnutí zamietol odvolanie prokurátora ako nedôvodné," dodala Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy