Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vážna nehoda pri železničnom priecestí: Vodič dodávky môže hovoriť o zázraku
Zdielať na

Vážna nehoda pri železničnom priecestí: Vodič dodávky môže hovoriť o zázraku

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / K vážnej nehode došlo pri železničnom priecestí. Nákladný vlak nabral dodávku, ktorá skončila odhodená pár metrov od koľajiska. Napriek spustenej svetelnej aj zvukovej signalizácii vošiel 30-ročný vodič na priecestie. Rušňovodič nemal šancu reagovať.

Vodič dodávky môže hovoriť o zázraku. Nechýbalo veľa a otec dvoch malých detí by za chvíľkovú nepozornosť zaplatil životom. Túto cestu pritom dobre pozná, býva totiž len pár desiatok metrov od priecestia. "30-ročný vodič nerešpektoval červené svetlo signalizačného zariadenia, vošiel na železničné priecestie, kadiaľ práve prechádzal nákladný vlak," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Síce to môže znieť absurdne, no v tomto prípade vodič s dodávkou narazil priamo do rušňa. Vodič vo vozidle nezostal zakliesnený, vystúpil z vozidla po vlastných. Po zrážke vyskočil cez okno na strane spolujazdca. S niekoľkými zraneniami ho prevzali do opateri hasiči, ktorí na mieste zasahovali. Mužovi poskytli prvú pomoc do príchodu záchranárov. "Muž pri nehode utrpel poranenie ľavej hornej končatiny a mal drobné odreniny na hlave. Záchranári ho po ošetrení prevzali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši,"  vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. Po približne dvoch hodinách sa vlaková doprava v tomto úseku opäť vrátila do normálu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy