Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prípad nehody v Lučenci, pri ktorej zomrel otec so synom: Pred súd sa postavil vodič Porsche
Zdielať na

Prípad nehody v Lučenci, pri ktorej zomrel otec so synom: Pred súd sa postavil vodič Porsche

Archívna reportáž

LUČENEC / Šesťdesiatštyriročného vodiča, ktorý v júni svojou jazdou na luxusnom aute usmrtil dvoch mužov, sa vo štvrtok postavil pred súd. V polovici júna muža vyšetrovateľ obvinil a krátko na to sudca rozhodol, že bude vzatý do väzby. Ján je obvinený z trestného činu usmrtenia za čo mu hrozí väzenie na 7-12 rokov. Sudca na prvom hlavnom pojednávaní rozhodol o jeho podmienečnom treste, no to nie je všetko.

Do pojednávacej miestnosti ho ráno priviedli policajti. Ide o prvé hlavné pojednávanie v tomto prípade. Po pár hodinách sudca rozhodol, že vodič luxusného auta, ktorý zapríčinil tragickú nehodu, dostane trest 5 rokov nepodmienečne a zákaz 10 rokov šoférovať. Prokurátor ale voči rozsudku podal odvolanie. Ostatné strany sa podľa informácií TV JOJ majú vyjadriť v stanovenej lehote. Správu budeme aktualizovať, téme sa venuje reportérka Edita Hutková. Viac aj v KRIMI o 19.00. 

64-ročný Ján bol v polovici júna vzatý do väzby. "Sudca pre prípravné konanie OS LC rozhodol o vzatí do väzby obvineného Jána M. Z dôvodu útekovej, kolúznej, ako aj preventívnej väzby," informovala v tom čase Nina Uhrovičová , hovorkyňa KS Banská Bystrica. Po tom, čo absolvoval vyšetrenia, ho o jednej popoludní, za prísnych bezpečnostných opatrení z nemocnice vyviedli policajti a eskortovali do ústavu pre výkon väzby. 

K nehode došlo 21. júna tohto roka v Lučenci. Trojčlenná posádka Octavie smerovala do centra mesta. Za volantom sedel 37-ročný Opatovčan, vedľa neho jeho priateľka, vzadu 61-ročný otec. Na štvorprúdovej ceste sa na nich z protismeru vyrútilo auto. "Vodič Porsche Caynne z doposiaľ nezistených príčin v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam prešiel s vozidlom do protismeru," informovala v deň nehody hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Vodič osobného auta nestihol urobiť už vôbec nič. On ani jeho otec náraz so silným autom neprežili. Ženu previezli do nemocnice. V nemocnici skončil aj vodič luxusného auta. V Porsche sedeli dvaja ľudia. Obidvaja sa po nehode podrobili dychovej skúške. Vodič nadýchal v prepočte 2,5 promile. Vyšetrovanie nehody následne prevzal vyšetrovateľ krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy