Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chlapec (15), ktorý po tragickej zrážke autobusu s kamiónom bojoval o život, sa prebral z bezvedomia
Zdielať na

Chlapec (15), ktorý po tragickej zrážke autobusu s kamiónom bojoval o život, sa prebral z bezvedomia

NITRA / Pätnásťročný chlapec, ktorý v nemocnici bojoval o život po mimoriadne tragickej nehode autobusu na Zlatomoraveckej ceste, sa už prebral z bezvedomia. Vyšetrovanie nehody, ktorá si vyžiadala 12 obetí, stále pokračuje. Dopravná spoločnosť, ktorej patrí autobus, sa rozhodla finančne pomôcť príbuzným obetí, ale aj zraneným.

Pätnásťročný Sebastián bol po zrážke autobusu s kamiónom zo 17 zranených v najvážnejšom stave. 21 dní po nehode prišla z nemocnice v Nových Zámkoch dobrá správa. "Prebral sa k vedomiu a je v stabilizovanom stave, mladík ešte zostáva hospitalizovaný," vyjadril sa hovorca FN Nové Zámky Ján Baček. 


Okolnosti tragickej zrážky sú stále v štádiu vyšetrovania. Podľa našich informácií polícia zriadila aj špeciálny tím, ktorý sa tomu venuje. Bližšie informácie však momentálne neposkytuje.

​K príčinám nehody sa nevyjadruje ani dopravná spoločnosť. Hovoria však o tom, že autobusy kontrolujú pravidelne a ten z dopravnej nehody iba pár dní pred tragédiou. "Posledná technická kontrola bola v mesiaci október tohto roku, takže podľa môjho názoru bol autobus v stopercentnom technickom stave," povedal riaditeľ Arriva Nitra Juraj Kusý.

Vodič, ktorý autobus riadil je stále práceneschopný. Nie je ale vylúčené, že sa zo volant vráti. "Jeho zdravotný stav mu neumožňuje nastúpiť do práce, sme s ním v kontakte a budeme s ním rátať ako s vodičom," skonštatoval Kusý.


Spoločnosť hovorí aj o tom, že finančne pomôže rodinám obetí, zraneným ale aj zložkám, ktoré pri nehode zasahovali. "Bez ohľadu na to, kto je vinníkom nehody pripravujeme finančný balík pre podporu rodín," povedal riaditeľ Arriva Lázsló Ivan.


Zrážka autobusu s nákladným autom, pri ktorej vyhaslo 12 ľudských životov postavila na nohy aj odborníkov. Nie je vylúčené, že aspoň u tejto spoločnosti bude okrem iného povinné aj používanie bezpečnostných pásov. "Odborný tím pracuje na tom, aby v budúcnosti štandard, ktorý zabraňuje nehodovosti bol vyšší," uzavrel Kusý.

Archívnu reportáž z tejto mimoriadne tragickej nehody si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy