Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Stav Martinka (4), ktorého surovo dobil vlastný otec, sa nezlepšuje. Zlyhaní je ale v prípade viac
Zdielať na

Stav Martinka (4), ktorého surovo dobil vlastný otec, sa nezlepšuje. Zlyhaní je ale v prípade viac

HRONEC / Stav štvorročného chlapčeka, ktorého podľa polície surovo dobil jeho vlastný otec, je naďalej mimoriadne vážny. Oproti včerajšiemu dňu vraj nenastalo žiadne zlepšenie. Okolnosti prípadu už preveruje aj generálna prokuratúra a kontrolu postupu policajtov nariadil aj krajský policajný riaditeľ. Upozorňujeme, že reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Vážne poranenie mozgu a dve operácie, následok surovej bitky, ktorú si len ťažko predstaviť. Martinko (4) leží stále v umelom spánku v banskobystrickej nemocnici, na dobré správy čaká aj jeho stará mama Jana, vnukov stav sa žiaľ nijako nezlepšil. "Volala som nedvíhali, vôbec neviem nič," uviedla stará mama Jana. Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Brezne ako aj sociálna komisia obecného úradu v Hronci kde rodina býva s nimi pracovala od decembra minulého roku, kedy Martinko prvýkrát skončil v nemocnici. "11-krát sme navštívili rodinu, v januári to bolo štyrikrát, čiže každý týždeň, mali sme pocit, že sa to zlepšilo, ale zjavne nie," povedal starosta Nemky. 

​30-ročného otca Mareka polícia vyšetrovala už pred minuloročnými Vianocami, no trestné stíhanie napokon zastavili. Teraz postup breznianskych policajtov nechal preveriť krajský policajný riaditeľ. "Bolo zastavené, lebo znalecké posudky nepotvrdili nič," informovala Mária Faltániová hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Dieťa, ktoré do júna 2019 bývalo u starej mamy Jany následne súd vrátil späť biologickým rodičom. Za chlapcovho kolízneho opatrovníka bola v konaní súdom ustanovená pracovníčka úradu práce sociálnych vecí a rodiny. "Dieťa bolo vrátené, navrhol to aj prokurátor, týranie totiž preukázané nebolo," povedala Jana Lukáčová, hovorkyňa ÚPSVaR. 

Na vtedajší postup okresnej prokuratúry v Brezne si ide posvietiť generálna prokuratúra. Nariadili správovú povinnosť podriadeným prokurátorom a budú vykonávať dohľadovú činnosť. Kam zmizla matka sa TV JOJ zistiť nepodarilo, doma sme ju nenašli. Hľadali sme ju u príbuzných vo Valaskej. Kde žije druhá stará mama detí z otcovej strany, no hovoriť s nami nechceli. Podľa aktuálnych informácií práve tejto starej mame z otcovej strany boli vnúčatá po celom incidente zverené do starostlivosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy