Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otrasný prípad na Horehroní. Otec surovo napadol a dobil svojho štvorročného syna
Zdielať na

Otrasný prípad na Horehroní. Otec surovo napadol a dobil svojho štvorročného syna

HRONEC / Polícia obvinila 30-ročného muža z Hronca z ublíženia na zdraví. Surovo napadol a dobil svojho štvorročného syna. Spôsobil mu také ťažké zranenia, že ho v banskobystrickej nemocnici museli už dvakrát operovať. Jeho stav zostáva kritický. Upozorňujeme na to, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Správy o tom, že 4 ročný Martin leží po bitke v nemocnici, sa šíria po celom Hronci. Surovo ho podľa polície napadol jeho vlastný otec. "Boli sme prekvapení, šokovaní, čo sa vlastne stalo," poznamenala obyvateľka obce. 

Hospitalizovali ho v nemocnici. "Podrobil sa dvom operáciám," priblížil Oliver Petrík z Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Banská Bystrica s tým, že chlapec má poranenia mozgu. 

Stať sa to malo v domčeku pri železničnej trati, kde sociálne slabšia rodina so štyrmi malými deťmi žije. V utorok sme ho našli prázdny. Tri ďalšie deti sú podľa susedov v škôlke, kde je Martinova matka sme sa nedozvedeli.

30 ročný Marek, ktorý surovo dobil vlastného syna, skončil po rozhodnutí súdu vo väzbe. "Vyšetrovateľ muža obvinil z ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. 

Nebolo to prvýkrát 

Stará mama malého Martina ale tvrdí, že toto nebola prvá bitka. Chlapčeka hospitalizovali v breznianskej nemocnici aj v decembri 2018. "Bol chudý, dobitý, no strašné," opísala incident stará mama Martina. 

Už vtedy bol otec podozrivý z toho, že zranenia spôsobil dieťaťu práve on. Chlapčeka preto v januári 2019 zveril súd do starostlivosti starej mamy. A to aj za pomoci obecného úradu v Čiernom Balogu. 

"Maťko bol veľmi zlaté dieťa, stará mama nás aj pravidelne navštevovala, aj my, keďže máme aj terénnych sociálnych pracovníkov a vedeli sme, o akú situáciu ide, takže sme tu rodinu sledovali. Informovali sme aj oddelenie sociálno-právnej ochrany, že tu máme toto dieťatko," uviedla Božena Berčíková, vedúca Oddelenia sociálnych vecí Čierny Balog. 

Podozrenia proti otcovi sa vraj nepotvrdili

V júni ale dieťa Okresný súd v Brezne vrátil späť rodičom. Podozrenia proti otcovi sa vraj nepotvrdili. "Počas konania boli tieto podozrenia vyvrátené. V konaní vo veci samej bol stranou v konaní aj prokurátor okresnej prokuratúry, pričom ten sám navrhol maloletého vrátiť do starostlivosti rodičov, lebo podozrenia voči otcovi maloletého sa nepotvrdili," priblížila Nina Uhrovičová, hovorkyňa Kraského súdu Banská Bystrica. 

Stará mama sa proti rozhodnutiu súdu neodvolala a Martina musela vrátiť rodičom. V Čiernom Balogu ho odvtedy nevideli. "Mal modriny, ale že to takto dopadne," povzdychla si stará mama. 

"Či tie postupy príslušných úradov a orgánov boli správne, ťažko teraz z našej strany súdiť, ale výsledok vidíte sami," skonštatoval Róbert Hlaváčik, prednosta Obecného úradu Čierny Balog. "My sme aj volali niekoľkokrát, či navštevuje materskú školu v Hronci, potvrdili nám, že áno, že malý je zlatý, všetko je v poriadku, tak sme naozaj dúfali, že naozaj všetko je v poriadku. Mne to je osobne veľmi ľúto, že to je tak, ako to je," uzavrela Berčíková. 

Britská polícia v spolupráci so slovenskou prokuratúrou odhalila gang, ktorý obchodoval s ľuďmi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy