Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obyvatelia Zemplína, majte sa na pozore! Veľmi ľahko sa môžete stať obeťou miestnych obchodníkov
Zdielať na

Obyvatelia Zemplína, majte sa na pozore! Veľmi ľahko sa môžete stať obeťou miestnych obchodníkov

ZEMPLÍN / Obyvatelia Zemplína by sa mali mať na pozore. Partia mužov, zrejme z Rumunska, ponúka na predaj koberce, no pri platbách vydáva aj falošné bankovky.

Podľa slov obyvateľov prišli muži do osady na osobnom aute a na predaj ponúkali rôzny tovar. 

Predávali napríklad poháre aj koberce. Mali byť veľmi naliehaví a pri vydávaní peňazí až príliš rýchli. "Rýchlo vydávajú peniaze. Nátlakom. Že berte, berte, za dobrú cenu dala 50 eur a vydali jej. 20 bola falošná a 10tka bola dobrá," opísal Peter, zať poškodenej. 

Miestni tvrdia, že pri podozrivej bankovke špekulovali, či je pravá alebo falošná. "Oni keď počuli, že sú falošné, tak ušli. Naštartovali auto a ušli preč. Volali sme políciu a jedna kolegyňa odfotila aj značku auta," vysvetlil Peter. 

"V uvedenom prípade sú vyšetrovateľom vykonávané procesné úkony," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Policajti už v tejto súvislosti začali aj stíhanie, a to pre trestný čin pozmeňovania, falšovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. 

Zatiaľ neobvinili nikoho a nie je jasné, či sa im nejaké bankovky aj podarilo pustiť do obehu. "Oni to robia aj po iných osadách. Na polícii sú známi, vedia aj cigánsky, aj rumunsky," priblížil Peter. 

"Odkiaľ také veci majú, také falošné. A od nás už nezoberú tie 20-tky. A budeme mať my problém, že odkiaľ to máme. Do basy všetci nech idú," vyhlásil Humenčan Marek Marcin. 

Jana, HOVORKYŇA KR PZ PREŠOV
"Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov," dodala Ligdayová. 

"Vedia, že cigáni sa takým problémom nerozumejú. Žeby cigánov dali do biedy, spratať ich odtiaľ," uzavrel obyvateľ osady. 

Dráma v osade sa skončila takmer tragicky. Dôchodcu s revolverom v ruke spacifikovali osadníci: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy