Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dráma v osade sa skončila takmer tragicky. Dôchodcu s revolverom v ruke spacifikovali osadníci
Zdielať na

Dráma v osade sa skončila takmer tragicky. Dôchodcu s revolverom v ruke spacifikovali osadníci

RUDŇANY / 64 ročný Karol vtrhol do domu v Rudnianskej osade. V rukách mal revolver a priložil ho majiteľovi domu na čelo. Padli aj vyhrážky o zabití. Spacifikovali ho osadníci.

Osadníci útočníka poznajú. Familiárne ho volajú Karči. Až do teraz mali medzi sebou veľmi kamarátske vzťahy.

Aj pred útokom Karola navštívil majiteľ domu. Požičal si od neho trojnožku na zabíjačku. O niekoľko hodín už bol dôchodca v osade.

"Mi mieril na hlavu s tou pištoľou. Ja som ho schmatol, som ho hodil na posteľ. Na mňa útočil a žena začala plakať, aby ma nezastrelil. Alebo keby deti boli doma, tak mu ruky, nohy polámu," priblížil napadnutý Vojtech Červeňák. 

Útočník mal mať podozrenie, že mu Vojtech ukradol z domu nože. To ho podľa osadníkov rozzúrilo do nepríčetna. Takého nahnevaného ho ešte nevideli. "On prišiel spitý, normálne do detailu opitý," vysvetlil Vojtech Červeňák. 

"Keď mám strach, tak mi dajú také tabletky, žeby som ku sebe prišla. A ja som bola až taká biela, že deti sa až zľakli, že či niečo nebudem mať," priznala Verona Červeňáková, manželka napadnutého. 

Vojtech počas svojho života zažil už množstvo incidentov. Ale, žeby sa mu niekto vyhrážal so zbraňou pri jeho hlave, to ešte nezažil. Rovnako ani jemu nebolo všetko jedno. "Tak som zbelel, ako vápno, žena hovorí," potvrdil Červeňák. 

"K zraneniam osôb nedošlo. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie a 64-ročného Karola obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania," informovala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Karol skončil v policajnej cele

Policajti plynovú pištoľ aj muža zadržali. Karol skončil v policajnej cele. Sám Vojtech jeho správaniu nerozumie. Až doteraz o svojom susedovi hovoril ako o dobrom chlapovi. 

"V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Plynová pištoľ, ktorú mal obvinený muž pri sebe, bola zaistená a zaslaná na expertízne skúmanie," dodala Ivanová. 

V súvislosti s týmto prípadom podávajú policajti návrh na väzbu. Či do nej skutočne pôjde, rozhodne až sudca. 

Osadníci mali napadnúť policajtov, pozrite si viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy