Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Vodič vletel s autom do zastávky v čase, kedy chodia deti autobusom zo školy
Zdielať na

VIDEO: Vodič vletel s autom do zastávky v čase, kedy chodia deti autobusom zo školy

SVRČINOVEC / Pracovníci obecného úradu v Svrčinovci riešia problémy, o ktoré sa im nechtiac postaral 67- ročný vodič z Česka. Narazil do autobusovej zastávky a tú musia čo najskôr nahradiť. Nehodu zachytil obecný kamerový systém.

Dopravná nehoda sa stala na autobusovej zastávke hneď vedľa školy. "V najfrekventovanejšom čase, kedy deti idú na autobus zo školy. Našťastie sa tam nikto vtedy nenachádzal," povedala starostka obce Renáta Majchráková. No a ešte predtým, ako sem prišiel autobus, museli uskakovať zo zastávky, aby do nich nevrazilo auto, ktoré tu nechtiac zaparkovalo. Našťastie, nikomu sa nič nestalo. Dobrovoľný hasič Rado Laš hneď bežal k vodičovi auta, ktorému zrejme počas jazdy na preťaženej ceste prišlo zle. "Jeden pán ho už odtiaľ vyťahoval tak som mu pomohol, dali sme ho do zastávky. Hlavu mal v predklone, išiel do bezvedomia. Som mu zaklonil hlavu, sa nadýchol a už potom sa hneď volala RZP," opísal situáciu Laš. Záchranári muža po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Čadci. 

Pri havárii český šofér poškodil zastávku tak, že narušil jej statiku. Museli ju zbúrať. Obec teraz bude musieť postaviť novú, na čo ale musia vybaviť ešte všetky potrebné dokumenty. Pribudli im teda ďalšie starosti v čase, keď sa už pomaly pripravujú na zimnú údržbu.

K hrozivej nehode došlo aj v Prešove. Autobus MHD zrazil ženy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy