Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Šokujúci prípad v materskej škole: Lucku pohrýzol jej rovesník do chrbta, skončila na operačnom stole
Zdielať na

Šokujúci prípad v materskej škole: Lucku pohrýzol jej rovesník do chrbta, skončila na operačnom stole

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Dvojročné dievčatko pohrýzol v materskej škole jej rovesník do chrbta takou silou, že malá Lucka skončila na operačnom stole. Na televíziu JOJ sa s týmto prípadom obrátila mama dievčaťa, ktorá napísala do redakcie spravodajstva TV JOJ. Jej dcéra totiž bude musieť podstúpiť ešte ďalšiu operáciu. Vedenie materskej školy to veľmi mrzí, no tvrdia, že mamičku chlapca už viackrát upozorňovali na nevhodné správanie jej syna. Podľa informácií TV JOJ matka chlapca s vedením škôlky ale nikdy nekomunikovala, až kým sa nedozvedeli o spracovávaní tejto reportáže. Podľa nej je ale chlapec doma pokojný a za incident je zodpovedná škôlka.

Stalo sa to v jednej z materských škôl v meste na východe Slovenska. Dvojročné dievčatko pohrýzol chlapec zhruba v rovnakom veku do oblasti chrbta. Malá Lucka mala na sebe v ten deň oblečené tenké tričko. "Keď som ten kúsanec videla, tak som sa zhrozila ako ju kusol. Tak čo prvé, išli sme na pohotovosť," opísala situáciu matka 2-ročnej Lucky, Monika. 

Lucku ošetrili a podľa slov mamy jej predpísali protizápalovú masť. Tvrdí, že stav dievčatka sa náhle zhoršil. "Jej tá koža odumrela, z večera do rána jej koža sčernala ," porozprávala o zhoršení stavu jej matka. Monika reportérke TV JOJ Kataríne Kleknerovej ukázala aj fotografie. Dvojročné dievčatko už dokonca museli pred pár dňami operovať v Košiciach. Rana je veľmi citlivá a bolestivá. Dieťa pri každom otočení na chrbát plače a v noci nemôže spať. Čaká ju zrejme ďalšia operácia. Lekári totiž matke odporučili, že by bolo dobré, ak by Lucka podstúpila plastickú operáciu. Dôvodom je aj to, že dievčatko bude rásť a koža sa tak bude meniť. 

Vyjadrenie matky chlapca

Celú situáciu prežíva veľmi ťažko aj mama chlapca, ktorý Lucku pohrýzol. Tvrdí, že chlapček je doma pokojný. "Jednoducho stalo sa to v škôlke, zodpovedná za to je škôlka. Chlapec do škôlky už nechodí, nebudem to viac riešiť," vyjadrila sa matka chlapca. 

"Je to trieda najmenších detí, kde sú neustále dve učiteľky, ktoré dbajú na bezpečnosť a zdravie detí. Mamičku chlapčeka sme viackrát upozorňovali na nevhodné správanie a pokúšali sme sa to riešiť. Rodičia, až kým sa nedozvedeli o tejto reportáži, s materskou školou vôbec nekomunikovali," uviedla riaditeľka materskej školy Lucia Burdová. 

"Mama 2-ročnej Lucky hovorí, že na škôlku nemôže povedať ani jediné zlé slovo. Práve naopak, učiteľky sú tam podľa nej skvelé," uviedla Andrea Pivarčiová, hovorkyňa ministerstva školstva. "Nemám im to za zlé, že sa toto stalo. Aj iné mamičky sa ozvali, čo ten chlapec dokúsal ich deti," podotkla matka Lucky. 

Názor odborníčky

Podľa odborníčky spôsobuje agresívne správanie veľa faktorov. Dieťa vo veku okolo dvoch rokov však nemá dostatočne rozvinuté vôľové schopnosti a za svoje správanie ešte nie je zodpovedné.

"Ak dieťa reaguje neprimerane, napríklad agresívnym spôsobom, že udrie rodiča alebo iné dieťa, tak je na to rodič alebo iná dospelá osoba, ktorá mu musí ukázať hranice. Čiže dieťaťu dovolíme aby kričalo alebo plakalo, ale určite mu nedovolíme, aby ubližovalo druhému človeku," vyjadrila sa Stanislava Takáčová, psychologička CPPP v Snine. 

"Malý ju kusol už trikrát, má od neho tri jazvy, táto nie je prvá, kusol aj iné deti a kusol už aj učiteľku," pokračovala mama 2-ročnej Lucky. "Odporučili sme mamičke chlapčeka lekárske vyšetrenia, alebo pobyt dieťaťa v jej prítomnosti, aby sama videla, ako sa jej dieťa správa," informovala riaditeľka škôlky. 

Všetky deti v škôlke sú poistené, rodič poškodeného dieťaťa môže všetky výdavky spojené s úrazom preto žiadať od poisťovne.

Pozrite si archívnu reportáž o hrozivom prípade dievčaťa. Zbili ju spolužiačky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy