Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Požiar na opustenej plavárni stál bezdomovca život. V okolí sa ozývali výbuchy
Zdielať na

Požiar na opustenej plavárni stál bezdomovca život. V okolí sa ozývali výbuchy

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Na Kysuciach prišiel v utorok večer pri požiari o život bezdomovec. Nestal sa obeťou zimy, ale explózie, ktorá sa krátko pred sedemnástou hodinou ozvala Kysuckým Novým Mestom. Hasiči dostali plamene pod kontrolu rýchlo, budovu prehľadali, no jednému z ľudí bez domova už pomôcť nedokázali ani hasiči a ani záchranári.

V  čase požiaru sa v budove opustenej plavárne nachádzali štyria ľudia bez domova. Krátko pred samotným výbuchom šli okolo príslušníci mestskej polície, ktorí si všimli plamene. Podľa slov primátora Mariána Mihaldu "začali na nich kričať, aby okamžite išli von, ale boli v podnapitom stave ."  V rozostavanej budove plavárne si ľudia bez domova na propánbutánovej fľaši zohrievali jedlo, ale aj lacné víno.

Požiar sa ale začal nekontrolovateľne šíriť, policajti riskovali vlastné životy, aby z budovy chlapov dostali. "Chytili ich za krk a  povyhadzovali odtiaľ preč. Keď vyhadzovali toho posledného, tak to začalo silno horieť, zľakli sa a následne odtiaľ všetci ušli, a boli počuť výbuchy," dodáva Mihalda.

Podľa svedkov bolo počuť dva výbuchy. Veliteľ zásahu HaZZ Kysucké Nové Mesto Ján Harcek uviedol, že "šľahali plamene a došlo tam aj k viacerým explóziám z fliaš." 

67-ročného Ľudovíta, ktorý zostal na ulici po smrti manželky, výbuch zranil smrteľne. Dvaja okrem šoku zranenia neutrpeli, jedného ale záchranári previezli do nemocnice. "Jeden z mužov sa sťažoval na bolesti hlavy a uší bol prevezený do nemocnice v Žiline," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy