Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zábery zo zásahu kukláčov NAKA: Zadržať mali známeho advokáta
Zdielať na

Zábery zo zásahu kukláčov NAKA: Zadržať mali známeho advokáta

HLOHOVEC / Známy advokát skončil s putami na rukách. NAKA ho podozrieva z vydierania a podvodov. Skupina mala zneužívať ľudí s finančnými ťažkosťami. V priebehu šiestich rokov mala podvodmi pripraviť o bývanie desiatky ľudí. TV JOJ sa podarilo nakrútiť exkluzívne zábery priamo zo zásahu.

NAKA vykonala policajnú akciu s krycím názvom Prevod. Ako prvý o nej informovali tvnoviny.sk. Išlo o dokumentovanie majetkovej trestnej činnosti, konkrétne podvodu, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a vydierania v súvislosti s podvodnými prevodmi nehnuteľností.

"Policajti pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a vydieranie v súvislosti s podvodným prevodom nehnuteľnosti zadržali viacero osôb," uviedol policajný hovorca Michal Slivka. Na záberoch, ktoré sa podarilo nakrútiť TV JOJ priamo pri zásahu kukláčov, je vidieť, ako sa príslušníci NAKA blížia k domu. Následne vykopávajú dvere na dome a vchádzajú dnu. 

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali 6 ľudí. Medzi nimi aj známeho advokáta z Hlohovca. Ten mal byť údajne hlavou zločineckej skupiny. Podľa portálu tvnoviny. sk podvodníci mali ľuďom v ťažkej finančnej situácii vystavovať podvodné zmluvy, pre ktoré nakoniec prišli o svoje byty. Poškodení údajne reagovali na inzeráty. Zločinecká skupina mala takto fungovať už od roku 2013 a za ten čas pripravili o strechu nad hlavou desiatky ľudí. "Vykonali sme 12 prehliadok rôznych priestorov, zadržali sme 6 osôb, vykonávame ešte stále procesné úkony, takže bližšie informácie v tejto chvíli neposkytneme," informoval ďalej Slivka. 


O väzobnom stíhaní zadržaných bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy