Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na obecnom úrade v Smižanoch zasahovali tri policajné hliadky. Vyhrotenú situáciu vyvolal lodný kontajner
Zdielať na

Na obecnom úrade v Smižanoch zasahovali tri policajné hliadky. Vyhrotenú situáciu vyvolal lodný kontajner

SMIŽANY / Vyhrotená situácia okolo lodného kontajneru v Smižanoch sa skončila zásahom polície. Nebezpečné vyhrážanie sa z úst jeho majiteľa tak má dohru.

Problém nastal pre lodný kontajner. Úradníci ho sem prišli skontrolovať na podnet občanov. To sa majiteľovi nepáčilo. 

Podľa starostky začal na nich slovne útočiť už na jeho pozemku, kde si vykonávali svoju prácu.  "A v tej situácií, kedy si plnili pracovné povinnosti. Majiteľ tohto objektu prišiel a verbálne ich napádal," uviedla starostka Miroslava Szitová. 

Trojica zamestnancov sa začala muža podľa starostky báť, preto rýchlo ušli na úrad. No obyvateľ Smižian prišiel za nimi do priestorov úradu. 

"Pokračoval s týmito vyhrážkami, ktoré som už aj ja počula. Na základe toho išli aj ďalší dvaja kolegovia do kancelárie, aby chránili tie dotyčné naše zamestnankyne," priblížila Szitová. 

K fyzickému útoku podľa starostky nedošlo

Na obecnom úrade tak zasahovali tri policajné hliadky. Úradníci podali trestné oznámenia za nebezpečné vyhrážanie.

"Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin výtržníctva a trestný čin nebezpečného vyhrážania. V súčasnej dobe prebieha vyšetrovanie, preto bližšie informácie nateraz poskytovať nebudeme," potvrdila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Podozrivý všetko poprel 

Stretli sme sa aj s mužom, ktorý sa mal podľa úradníkov nebezpečne vyhrážať. Ten to všetko poprel, síce priznal že zvýšil hlas, no ako tvrdil, má takú povahu.

"Komunikoval som za prítomnosti dvoch policajtov výlučne s jedným z nich, ktorý si ani inú debatu nezaslúžil, predstavil sa tam ako policajt a ako verejný činiteľ ma strpieť konanie," argumentoval podozrivý. 

"Jedna z nich hovorila, že ak má takto pracovať, radšej odíde zo zamestnania," poznamenala Szitová. 

Svojej manželke sa mal vyhrážať, že jej odreže hlavu. Prokurátor navrhol jeho väzobné stíhanie. Viac o prípade vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy