Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Martine vypukol požiar skládky uhlia. Viditeľnosť v okolí je takmer nulová
Zdielať na

V Martine vypukol požiar skládky uhlia. Viditeľnosť v okolí je takmer nulová

MARTIN / V skorých ranných hodinách vypukol v Martine požiar skládky uhlia. Do okolia sa šíril hustý čierny dym, čo skomplikovalo viditeľnosť na cestách. Požiar sa hasičom po desiatkách minút podarilo lokalizovať. Na mieste vykonávajú aj meranie CO2.

Požiar v areáli Teplárne vypukol krátko po piatej hodine ráno. Martin a Vrútky pohltil hustý dym, ktorý skomplikoval dopravnú situáciu. Štipľavý zápach sa šíril celým mestom. Hasičom sa už požiar podarilo lokalizovať, na mieste sú policajti aj ostatné záchranné zložky. Na mieste sa vykonáva aj meranie CO2. Podľa doposiaľ vykonaného merania sú prekročené hodnoty, avšak len mierne. Situácia sa začala zlepšovať až po siedmej hodine ráno. "Požiarnici namerali zvýšené hodnoty, ale neboli kritické, ale akceptovateľné," vyjadril sa primátor mesta Ján Danko. 

​"Hodnoty, ktoré boli namerané boli hlboko pod limit a nepredstavovali ohrozenie zdravia ani života obyvateľov,  preto nebolo potrebné vyhlásiť mimoriadnu situáciu," skonštatoval regionálny hygienik RÚVZ Tibor Záborský. 

Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa.

Pozrite si reportáž o požiari, ktorý zachvátil rodinné domy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy