Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž sa mal manželke vyhrážať smrťou, aj tak ho za mrežami vidieť nechce. Súd rozhodoval o jeho vzatí do väzby
Zdielať na

Muž sa mal manželke vyhrážať smrťou, aj tak ho za mrežami vidieť nechce. Súd rozhodoval o jeho vzatí do väzby

MEDZILABORCE / Manželke povedal, že jej odreže hlavu a jej súčasnému partnerovi sa mal vyhrážať podpálením auta. 32-ročného muža z Medzilaboriec chce preto prokurátor vidieť vo väzbe.

Príbuzní pre TV JOJ potvrdili, že mal svojej manželke povedať, že jej odreže hlavu a jej súčasnému partnerovi sa mal vyhrážať podpálením auta. "Vyhrážky muža vzbudili u oboch dôvodnú obavu o ich život, zdravie a majetok," vyjadrila sa policajná hovorkyňa  Jana Ligdayová. 32-ročný Medzilaborčan čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania. Prokurátor navrhol jeho väzobné stíhanie. Televízia JOJ je v kontakte aj s poškodenou ženou. Tá tvrdí, že ho za mrežami vidieť nechce. "Ja mu neprajem nič zlé, je to otec detí, ja som len chcela, aby si uvedomil," povedala manželka obvineného  

Obvinený muž skutok pred našou kamerou komentovať nechcel. "Obvinený bol sudcom vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti,"  uviedla  Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Pre muža to nie sú prvé problémy so zákonom. Trestným rozkazom bol pred pár rokmi právoplatne uznaný za vinného. Aj vtedy išlo o nebezpečné vyhrážanie. "Manželke sa mal v byte vyhrážať zabitím, pričom ju mal fyzicky napadnúť a to tak, že ju udieral päsťami do hlavy, ramena a škrtil ju pod krkom," informoval v novembri 2015 hovorca polície Daniel Džobanik. 

Rozhodnutie o vzatí 32-ročného Medzilaborčana do väzby je právoplatné. "Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na 6 mesiacov až na tri roky," dodala Jana Ligdayová, policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy