Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bývalý zápasník Mečár, ktorý pred rokom zrazil 27-ročnú Luciu, sa pred súdom priznal. Pozná už aj trest
Zdielať na

Bývalý zápasník Mečár, ktorý pred rokom zrazil 27-ročnú Luciu, sa pred súdom priznal. Pozná už aj trest

Archívna reportáž

NITRA / Na Okresnom súde v Nitre bolo v pondelok prvé pojednávanie s bývalým zápasníkom Matúšom Mečárom a padol aj rozsudok. Muž minulý rok v októbri zrazil 27-ročnú Luciu. Mladá žena prechádzala cez priechod pre chodcov. Zrážku neprežila.

Matúš Mečár sa mal pred súdom k činu priamo priznať, takže nebolo potrebné vypočúvať svedkov. Sudca mu vymeral trojročnú podmienku s odkladom na 5 rokov plus zákaz šoférovať na šesť rokov. Voči rozsudku sa prokurátor odvolal. 

​K tragickej nehode došlo v októbri minulého roku. Mladá žena po prevoze do nemocnice zomrela. Nehoda sa stala na Štúrovej ulici. Lucia prechádzala cez priechod pre chodcov a vodič ju údajne zachytil vo vysokej rýchlosti. Auto zastavilo asi po 200 metroch.

Podľa znalcov v čase zrážky išiel vodič v priemere zhruba 72 kilometrov za hodinu. Prokurátor v záverečnej reči poukazoval na to, že za volantom v minulosti Matúš Mečar spáchal zhruba 50 priestupkov, ktoré má zapísané v karte vodiča. V mnohých prípadoch išlo o prekročenú rýchlosť. 

​Na pojednávaní boli aj rodičia a súrodenci zrazenej Lucie. "Myslím, že to čo spáchal, to priznal. Je to poľahčujúca okolnosť, urobil, čo mal spraviť vlastne," povedal otec zosnulej. V súdnej sieni sa po vynesení rozsudku vodič rodine ospravedlnil. V minulosti im napísal aj list. S podmienečným odsúdením je spokojný.

Pozrite si archívnu reportáž 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy