Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragická nehoda na Orave: V aute, ktoré sa zrútilo do priehrady, mal sedieť lekár
Zdielať na

Tragická nehoda na Orave: V aute, ktoré sa zrútilo do priehrady, mal sedieť lekár

ORAVA / K ďalšej tragédii došlo na Orave. Osobné auto spadlo z mosta rovno do Oravskej priehrady. Na miesto okamžite dorazili všetky záchranné zložky. Príčina nehody, zatiaľ, nie je známa, avšak vyžiadala si jeden ľudský život.

​Muž s autom prerazil zvodidlá cestného mosta a s autom sa zrútil do vôd Oravskej priehrady.  Skončil asi 20 metrov od brehu. Podľa informácií TV JOJ malo ísť o 65-ročného oravského lekára. Vytiahnuť ho nebolo jednoduché. V minulosti sa tomuto vášnivému rybárovi prevrátil čln a takmer sa utopil, vtedy ho zachránil kamarát. "Loďka sa mu odsunula a on vošiel pod to mólo, tak som ho vytiahol," porozprával kamarát zosnulého vodiča. 

  "Okolnosti nehody budú predmetom vyšetrovania," informovala polícia. 

Keď profesionáli prišli na miesto aj s člnom, auto sa už nachádzalo zhruba pol metra pod hladinou. Profesionálny hasič auto zastabilizoval. "Za pomoci navijáku proti uvoľneniu, následne bola hneď vytiahnutá osoba," povedal Jaroslav Kapusniak, riaditeľ KRHaZZ Žilina. "U 65-ročného vodiča bude vykonaná súdna pitva, poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy