Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladú ženu našli v bratislavskom prístave brutálne dobitú. Záchranári jej už nedokázali pomôcť
Zdielať na

Mladú ženu našli v bratislavskom prístave brutálne dobitú. Záchranári jej už nedokázali pomôcť

BRATISLAVA / Strašné bolesti musela prežívať mladá žena, ktorú našli v bratislavskom prístave. Bola dobitá, pravdepodobne znásilnená a pri zachraňovaní sa snažila prehovoriť. Ide o 34 ročnú modelku, cestovateľku a fotografku. Verzií jej záhadného úmrtia je niekoľko a polícia sa k prípadu vôbec nevyjadruje. Jej rodina, známi a priatelia sú z nečakanej a náhlej smrti v šoku. No nikto neverí, že by si na život siahla sama a dobrovoľne.

Pondelok 11. novembra, krátko po 9. hodine ráno, na operačnom stredisku záchranárov prijímajú hlásenie, že v bratislavskom prístave medzi mostom Apollo a prístavným mostom našli dobitú ženu.  34-ročnú Violu zo Sniny, ktorá väčšinu svojho mladého života precestovala a v hlavnom meste bývala asi 4 roky, našli zamestnanci. Podľa informácií z prostredia blízkeho vyšetrovaniu, bola stále pri vedomí, no bola podchladená, zvíjala sa od bolesti a snažila sa komunikovať. 

Ženu na brehu mal nájsť okoloidúci a privolať záchranné zložky. Na rôznych častiach tela mala mať ťažké zranenia. Záchranári bojovali o jej život. "Záchranárom, ktorých sme vyslali na miesto, sa ju podarilo oživiť a uviedli ju do umelého spánku. Žiaľ, počas prevozu do nemocnice zomrela,"  informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Jej zranenia boli podľa dobre informovaného zdroja veľmi vážne. Bola doslova ubitá na smrť. Dosiaľ neznámy páchateľ alebo páchatelia ju mali tĺcť po členkoch, mala rozsiahle devastačné poranenia análneho otvoru od neznámeho predmetu, dokonca jej zlomili stavec. Polícia informácie neposkytuje.  "Privolaný súdny lekár na mieste cudzie zavinenie nevylúčil, ani nepotvrdil a pre zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva. Orgán činný v trestnom konaní začal vo veci začal trestné stíhanie. Vzhľadom na štádium trestného konania, ktoré je neverejné, bližšie informácie v súčastnosti nieje možné poskytnúť," vyjadrila sa Veronika Slamková, hovorkyňa polície. 

"Počas obhliadky sme zistili, že sa jedná o telo neznámej totožnosti ženského pohlavia vo veku 30 až 40 rokov, oblečené. Z vonkajšej obhliadky zrejmé rozsiahle poranenia neboli tzv. telo bolo odoslané na pitvu. A v rámci pitvy sa potom dopátravalo všetko ostatné," vyjadril sa obhliadajúci lekár Martin Balko. 

Viola pochádzala zo slušnej rodiny a alkoholu, či drogám sa vyhýbala. Na otázku či už má polícia podozrivého alebo podozrivých z tohto mimoriadne krutého činu, prípadne, či prístav prehľadali a zaistili dôkazy nám neprezradila. No podľa informácií TV JOJ by mali vyhodnocovať kamerové záznamy z okolia.  "Vzhľadom na štádium prípravného trestného konania, ktoré je neverejné, ako aj z dôvodu, aby nedošlo k sťaženiu či zmareniu prebiehajúceho vyšetrovania, bližšie informácie k tomuto prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

O Viole prehovoril aj jej blízky priateľ 

Jej smrť zasiahla nielen jej rodinu, ale aj kamarátov. Potom, ako sme sa s niektorými rozprávali, neveria, že by si ublížila. Dokonca mala byť v nedeľu ešte o polnoci na telefóne, potom ju už našli v prístave. Viola podľa ich slov ľuďom len pomáhala. Pár dní pred tragédiou sa s ňou stretol aj jej dobrý kamarát, no kávu, ktorú dohadovali už nestihli. Možnosť , že by si sama ublížila nepripúšťa.

"Ja nepredpokladám u človeka, ktorý si tak váži život svoj, a ktorý úprimne ľúbi Boha, a ktorý je úprimne veriaci, že by toto dopustila sama sebe, ona patrila medzi ľudí, ktorí možno nebrali veci úplne ľahkovážne, ale bola za svoj život absolútne vďačná," povedal Ludvig - blízky priateľ nebohej. 

Podľa kamarátov mala obrovské plány, študovala na vysokej škole, chcela si v hlavnom meste kúpiť byt, pracovala v jazykovej škole. Viola kedysi pracovala ako modelka a 12 rokov strávila v zahraničí. Ako úspešná modelka precestovala a videla množstvo krajín no zamilovala sa do Indie a Thajska. Fotografie z týchto dvoch krajín vystavovala na vernisáži v Bratislave ešte v roku 2014, pričom vytvorila aj charitatívny kalendár s výťažkom pre HIV pozitívne deti v Kambodži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy